Dojemný příběh vyvrcholil na kraji. Hejtman ocenil opravdového člověka

18. 09. 2017

Darina Nešporová zůstane navždy jednou z mála nositelek medaile Olomouckého kraje a hlavně ženou, která díky nasazení vlastního života zachránila čtyři děti. Statečnou učitelku mateřské školy v Jívové vyznamenal hejtman Olomouckého kraje v pondělí před jednáním krajského zastupitelstva.

„Paní Nešporové si velmi vážím. Její mimořádný čin si zaslouží ocenění a poděkování,“ řekl na začátku slavnostního aktu hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Příběh, který se jen díky obětavosti Dariny Nešporové nezapsal tučným písmem do černé kroniky, proběhl 16. června, kdy se společně se skupinou dětí vracela z vycházky zpět do školky. Výlet jim překazil projíždějící vůz, který dostal smyk a neovladatelný se řítil přímo na skupinku zaražených školkáčků. Tři z nich stačila učitelka odstrčit, u čtvrtého to již nestihla, a proto hocha zalehla, aby náraz auta utlumila vlastním tělem. 

Chlapec díky zásahu učitelky utrpěl pouze lehká poranění, Darina Nešporová musela být kvůli těžkým zraněním převezena do nemocnice. Zbývající tři děti vyvázly z nehody bez újmy na zdraví.

Těší mě, že celá událost má i přes hrůzostrašný průběh šťastný konec a paní učitelka tu dnes může být s námi stejně jako všechny děti, o které se ve školce stará,“ uvedl hejtman Okleštěk.

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk ocenil Darinu Nešporovou
Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk ocenil Darinu Nešporovou
Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk ocenil Darinu Nešporovou


Poslední změna 18. 09. 2017 12:16:21