Dobrovolníci z Olomouckého kraje převzali Křesadlo

20. 12. 2018

Celkem osm dobrovolníků z Olomouckého kraje se může pyšnit cenou Křesadlo 2018. Ta je udělována lidem, kteří dlouhodobě pracují ve prospěch druhých. Slavnostní předání ocenění proběhlo v pondělí 17. prosince v Arcibiskupském paláci v Olomouci.

Nominovat dobrovolníky do letošního už osmého ročníku mohly jak jednotlivé organizace, tak široká veřejnost v řadě kategorií – od sociálních služeb přes zdravotní oblast a ekologické aktivity až po humanitární pomoc či rozvojové projekty.

Udílení cen Křesadlo 2018 v Olomouckém kraji uspořádalo olomoucké Centrum Maltézské pomoci ve spolupráci s Unií nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje. Hlavním partnerem celé akce byl už tradičně Olomoucký kraj. Křesadlo oceněným předal například arcibiskup Jan Graubner nebo vedoucí krajského odboru sociálních věcí Irena Sonntagová.

Cena je ručně vyrobený předmět s nápisem „Křesadlo“ a aktuálním rokem. Pochází z dílny kováře Jaroslava Zívala, který už přes patnáct let vyrábí podle starých vzorů opravdová a funkční křesadla.


Poslední změna 03. 01. 2019 10:23:40