Do silnic nižších tříd investuje kraj stovky miliónů korun

06. 03. 2018

Opravy výtluků, mostů, opěrných zídek nebo údržba zeleně, to je jen část z prací, na které se krajská správa silnic vrhne hned začátem jara. Do rekonstrukce a údržby vozovek druhých a třetích tříd dá letos Olomoucký kraj 523 miliónů korun.

„Kromě údržby bude krajská správa silnic pokračovat také v modernizaci silniční sítě, přičemž důraz chceme dát na cesty nižších tříd, které jsou často ve špatném stavu,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Mimo krajských prostředků plánuje Správa silnic Olomouckého kraje investovat také z evropských dotačních programů. Pokud v letošním roce Státní fond dopravní infrastruktury opět poskytne finance na silnice druhých a třetích tříd, mohlo by hejtmanství získat na jejich opravy dalších 254 miliónů korun.

Na opravené či nové silnice se už teď mohou těšit například motoristé jedoucí ze Štarnova do Březce nebo z Litovle do Nových Zámků. V Nemili je naplánován průtah obcí, patnáct miliónů korun si vyžádá úprava cesty ze Šumvaldu do Dlouhé Loučky.

Jednou z největších krajských akcí bude rekonstrukce silnice z Písečné do Velkých Kunětic na Jesenicku. Oprava pěti kilometrů vozovky a stavba nových autobusových zastávek a chodníků tam vyjde zhruba na 81 miliónů korun.

Do silnic nižších tříd investuje kraj stovky miliónů korun     Ilustrační foto


Poslední změna 06. 03. 2018 08:35:36