Do Olomouce přijede slavný horolezec Peter Habeler

13. 01. 2014

O zážitky z výstupu na nejvyšší horu planety bez umělého kyslíku se v pondělí 20. ledna podělí jeden z nejznámějších horolezců světa Petr Habeler. Do Olomouce přijede zahájit přednáškový cyklus cestovatelů, který pořádají organizátoři výstavy Šangri-la v Uměleckém centru Univerzity Palackého od 20. ledna do 25. března.

Rakouského matadora Habelera nesmazatelně proslavily výjimečné výkony v Alpách i nejvyšších horách světa. Dnes žije v rakouském Mayrhofenu (Zillertal), kde od roku 1993 provozuje alpinistickou a lyžařskou školu Mount Everest.

Program promítání v Olomouci (kaple Božího těla, Umělecké centrum UP, Konvikt, Univerzitní 3, Olomouc, každé úterý od 19.00h - výjimka je pondělí 20. 1. 2014, kdy přednáší Peter Habeler):

20.1. PETER HABELER, světový horolezec: EVEREST, první výstup bez kyslíku
28.1. HYNEK KMONÍČEK, diplomat: INDIE
4.2. MICHAL VIČAR: EMBÉČKEM KOLEM SVĚTA
11.2. DAVID ŠVEJNOHA, cestovatel: BANGLADÉŠ A KALKATA
18.2. MICHAEL POKORNÝ: Livingstone: ARMÉNIE + ARARAT
25.2. KAREL A JANA WOLFOVI: VIETNAM OD SEVERU K JIHU
4.3. ROBERT KAZÍK, vodák: INDIE – BRAHMAPUTRA
11.3. DINA ŠTĚRBOVÁ: ČO OJU + KARAKORAM
18.3. RUDOLF ŠVAŘÍČEK, cestovatel: BHÚTÁN
25.3. IVO PETR: VELKÉ ZAJÍMAVÉ RUSKO A BURJATSKO

Výstava Šangri-la je unikátní přehlídkou, která představuje magickou cestu za bájným údolím věčného štěstí Šangri-la, skrytým údajně v nitru Himaláje. Zavede návštěvníky do světa mýtů, přírodních krás i života obyčejných lidí z Nepálu, Tibetu, Bhútánu a Indie. Expozice je vhodná pro všechny věkové skupiny, koncepce je nastavena poutavě i pro děti. Výstavu pořádá CK Livingstone v Olomouci na ulici Sokolská (v bývalé budově BMW) do března 2014, jejím autorem je Rudolf Švaříček. Akce se koná pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila.

Více na stránkách www.sangri-la.cz a www.livingstone.cz.

habeler.jpg


Poslední změna 02. 01. 2014 08:11:55