Do kraje zavítal arménský velvyslanec

19. 11. 2014

Ve středu 19. listopadu přivítal hejtman Jiří Rozbořil v sídle Olomouckého kraje velvyslance Arménie Tigrana Seiraniana. Tématem setkání bylo navázání spolupráce mezi krajem a arménským regionem Lori.

„V rámci Asociace krajů České republiky mám na starosti mimo jiné mezinárodní vztahy s Arménií. Mám proto k této zemi velice kladný vztah a také přehled o možnostech navazování vztahů s konkrétními arménskými regiony,“ uvedl při společném setkání hejtman Jiří Rozbořil. „Byl bych velice rád, pokud by se nám podařilo navázat spolupráci s regionem Lori, a to v oblasti ekonomické, kulturní a v oblasti vzdělávání a cestovního ruchu,“ dodal.

Region Lori se nachází na severu země u hranic s Gruzií. Na území lze navštívit několik klášterů, které jsou zapsány na seznam Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Region nabízí investiční příležitosti. Vyznačuje se těžbou mědi, chemickým zpracovatelským průmyslem a lázeňstvím.

Velvyslanec Tigran Seiranian se narodil 6. května 1967. Vystudoval na Jerevanské státní univerzitě fakultu filosofie a sociologie. Diplomaticky působil v Íránu nebo ve Spojených státech amerických. Od roku 2011 zastává post velvyslance Arménské republiky v České republice.

armenie-17.jpg
armenie-13.jpg
armenie-7a.jpg
armenie-2.jpg
armenie-3.jpg
armenie-1.jpg
armenie-11.jpg


Poslední změna 19. 11. 2014 15:20:12