Díky kraji si užily Vánoce i děti v dětských domovech

02. 01. 2018

Děti, které nemohly trávit Vánoce společně s rodinou, přišli o svátcích potěšit zástupci Olomouckého kraje. První dárky jim rozdali už 19. prosince v Lipníku nad Bečvou, přímo na Štědrý den pak zavítali do dětských domovů v Přerově a v Plumlově.

„Dobře si vzpomínám na to, jakou jsem měl v dětství radost, když jsem pod stromečkem našel hračku, kterou jsem si přál. Věřím, že jsme stejné pocity navodili i zdejším dětem, protože o radosti jsou Vánoce především,“ řekl při štědrodenní vánoční nadílce v Plumlově Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.   

Ježíška kromě hejtmana symbolicky zastoupili také krajský radní Petr Vrána a tajemník krajského úřadu Vladimír Lichnovský. Děti pod stromečkem našly stolní hry, kosmetiku, elektroniku, sportovní vybavení, hračky nebo oblečení.

„Jeden z chlapců v Plumlově, Ondra, nás šel vyprovodit i s velkým medvídkem a bylo vidět, že má v očích slzičky. Moc těžko se nám opouštěl právě tento dětský domov,“ svěřila se Liběna Hrešková ze Spolku žen Rouské, který vánoční nadílku v dětských domovech pořádá s podporou Olomouckého kraje už deset let. 

Díky kraji si užily Vánoce i děti v dětských domovech


Poslední změna 02. 01. 2018 12:59:44