Dětská dopravní hřiště získají nová jízdní kola

26. 11. 2014

Olomoucký kraj pomůže dovybavit dětská dopravní hřiště novými jízdními koly. Rozhodli o tom radní kraje na svém jednání 20. listopadu. Částku 71 500 korun obdrží Centrum služeb pro silniční dopravu, které zabezpečuje prevenci v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích. Z příspěvku bude pořízeno celkem 22 nových dětských kol.

„Olomoucký kraj se trvale podílí na zabezpečování dopravně bezpečnostních akcí nebo jiných činností s dopravně bezpečnostní tematikou. Vzhledem k tomu, že se dopravní výchova na základních školách zařadila do učebních osnov, došlo k výraznému zvýšení využívání stávajících dětských dopravních hřišť. S tímto jde ruku v ruce i adekvátní materiální vybavení,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Alois Mačák.

Pokud navrženou částku schválí krajští zastupitelé na svém prosincovém jednání, mohou se na nová kola těšit děti na dopravním hřišti v Zábřehu, Uničově, Šternberku, Olomouci, Přerově, Lipníku nad Bečvou, Hranicích a v Prostějově.

Dopravní výchova dětí a mládeže je jednou ze součástí prevence v oblasti bezpečnosti silničního provozu. V této oblasti Olomoucký kraj již několik let spolupracuje s koordinačním pracovištěm BESIP. Každoročně také přispívá na dopravně bezpečnostní akce a jiné činnosti s dopravně bezpečnostní tématikou. Letos do této oblasti přispělo hejtmanství částkou 750 000 korun.


Poslední změna 26. 11. 2014 10:50:50