Dejte přednost stromům před letáky, hlasujte pro některou ze 14 výsadeb

16. 09. 2014

Od 16. do 29. září probíhá na stránkách www.makro.cz internetové hlasování Stromy místo letáků, kde třináct obcí a jedna škola soutěží o granty na podzimní výsadbu stromů. Cílem iniciativy Nadace Partnerství a společnosti MAKRO Cash & Carry je snížit počet zasílaných papírových letáků a podpořit sázení stromů, do kterého se zapojují místní obyvatelé. Za každého zákazníka přihlášeného k odběru elektronického letáku namísto papírového, věnovala společnost MAKRO Nadaci Partnerství 20 korun. Veřejnost může hlasováním ovlivnit, které projekty nashromážděné peníze na výsadbu stromů obdrží.

O grant na podzimní výsadbu stromů bojuje celkem 14 projektů z 9 krajů, mezi nimiž jsou i zástupci z kraje Olomouckého. Částku v celkové výši 150 tisíc korun si mezi sebe rozdělí projekty s nejvyššími počty hlasů. „Soutěžící projekty chtějí nejčastěji obnovit aleje podél cest využívaných k procházkám nebo cykloturistice. Další se snaží proměnit bývalé skládky v přijatelnější místa k odpočinku, osázet náves, park nebo vytvořit sad starých ovocných odrůd,“ říká koordinátorka grantů Zuzana Šeptunová z Nadace Partnerství. Podrobnější informace o jednotlivých výsadbách a jejich záměrech si mohou hlasující přečíst přímo na webových stránkách www.makro.cz v sekci Společenská odpovědnost.

„Projekt nám umožňují každoročně rozvíjet tisíce uvědomělých zákazníků, kteří si objednají elektronický leták namísto papírového. Za každého takového zákazníka věnujeme Nadaci Partnerství na výsadbu stromů 20 korun. Kromě výsadeb stromů MAKRO dlouhodobě podporuje Potravinovou banku nebo environmentální projekt Návrat lososů do českých řek,“ vysvětluje Kateřina Pištorová ze společnosti MAKRO Cash & Carry.

„Za dobu pětileté existence projektu Stromy místo letáků se nám podařilo vysadit již 886 stromů a 152 keřů na místech, kde lidem chyběly a kde jsou potřeba,“ dodává Zuzana Šeptunová.

Hlasovat můžete zde http://www.makro.cz/spolecenska-odpovednost/stromy-misto-letaku (hlasování bude spuštěno 16. 9. v poledne).

883-ilustracni-foto-1.jpg
Soubor typu .xlsxSeznam projektů(15,7 kB)XLSX | PDF


Poslední změna 16. 09. 2014 08:00:14