České filmy jsou vidět v Bruselu

24. 09. 2014

O tom, že česká kinematografie má co nabídnout, se již po několikáté mohou přesvědčit i diváci v Bruselu. Za přispění Olomouckého kraje zde probíhá akce na podporu nejen české filmové produkce, ale i české kultury jako takové.

Třetím rokem pokračuje akce s názvem Rok českého filmu (Czech Film Year 2014), která cílí na zahraniční publikum a představuje filmovou tvorbu, která by jinak unikla pozornosti zahraničních filmových fanoušků.

Akce přispívá k zahraniční propagaci Olomouckého kraje, který se tak zviditelňuje i v centru Evropské unie. „V Bruselu žije a pracuje mnoho Čechů, kteří jsou mimo domov již dlouho. Kontakt s rodným jazykem pro ně není v tomto prostředí dlouhodobě samozřejmý. Zviditelňujeme tímto nejen české filmy, ale i Olomoucký kraj jako turisticky lákavou oblast,“ doplnil náměstek hejtmana Michael Fischer.

Diváci zhlédli v průběhu roku snímky, jako jsou Vratné lahve, Lidice, Díky za každé nové ráno či Karamazovi, a další je čekají v podzimních měsících. O příznivce o český film navíc v Bruselu není nouze, v předchozích ročnících bylo pravidelně vyprodáno. Nejbližší promítání filmu Občanský průkaz bude v kinech 29. září.

plakat-cfr.jpg


Poslední změna 25. 09. 2014 08:15:13