Burza práce a vzdělání 2019 v Jeseníku

11. 09. 2019

V Olomouckém kraji proběhne další ročník Burz práce a vzdělání. Ta první se uskuteční už ve čtvrtek 12. září 2019 v Jeseníku od 9.00 do 16.00 hodin na SOŠ a SOU strojírenském a stavebním Jeseník, Dukelská 1240 (budova eMko). Burzu pořádá Úřad práce ČR ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Jeseník a Svazem průmyslu a dopravy ČR. Záštitu nad Burzou práce a vzdělání v Jeseníku převzaly Olomoucký kraj a Město Jeseník. Vstup a veškeré poradenství budou zdarma.

Akce v Jeseníku odstartuje sérii Burz práce a vzdělání v Olomouckém kraji, které se během září a října uskuteční ještě v Přerově, Šumperku, Prostějově a Olomouci.

„Akce tohoto typu, jež ÚP ČR pořádá napříč celou republikou, jsou velmi důležité pro naše klienty, kteří zde mohou nalézt příležitost k pracovnímu uplatnění. A jsou přínosné i pro zaměstnavatele. Díky nim mohou získat řadu nových a tolik potřebných zaměstnanců,“ vyzdvihuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Návštěvníkům se pod jednou střechou představí vystavovatelé z řad významných zaměstnavatelů z oblasti strojírenství, elektrotechniky, stavebnictví, zemědělství, dopravy, zdravotnictví, lázeňství a bezpečnosti - a to nejen z Jesenicka, ale i dalších okresů Olomouckého kraje. S nimi se budou prezentovat střední školy, které nabízejí vzdělání v příslušných oborech. Chybět nebudou ani zástupci Úřadu práce ČR.

„Mimo jiné poradí zájemcům, jak správně napsat životopis a motivační dopis, sdělí jim aktuální informaci o trhu práce nebo třeba volných pracovních místech v regionu. Nedílnou součástí širokého portfolia služeb úřadu je také poradenství v oblasti rekvalifikací a volbě či změně povolání,“ vyjmenovává ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Jeseníku Martin Viterna.

 Podstatou je probudit a zvýšit zájem účastníků o profese, které jsou na trhu práce dlouhodobě nedostatkové.

„Cílem Burzy práce je umožnit návštěvníkům formou osobního kontaktu získat aktuální informace, které jim pomohou v orientaci a v konečném rozhodování jaké vzdělání či profesi zvolit s ohledem na osobní předpoklady a budoucí profesní uplatnění,“ doplňuje ředitelka Okresní hospodářské komory Jeseník Pavlína Pálková.

Všichni, kteří hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč. Pro tyto případy doporučuje ÚP ČR zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi.

Burza práce a vzdělání je určena těm, kteří se teprve rozhodují o tom, jakou školu a obor pro vstup na trh práce mají zvolit, ale i těm, kteří už na trhu práce působí a hledají lepší uplatnění, případně chtějí změnit zaměstnavatele.

Zájemci se od přítomných zaměstnavatelů dozví, jaké profese hledají, co je náplní práce jejich zaměstnanců a co od nich požadují. Příchozí se jich mohou ptát také na možnosti dalšího rozvoje. Zajímavé pro ně mohou být též informace o benefitech, zapracování nových zaměstnanců (např. v případě absolventů), ale i o firemní kultuře.

Bonusem pro návštěvníky bude účast přítomných zástupců škol, jejichž informace budou navazovat na sdělení zaměstnavatelů. Lidé se dozvědí, za jakých podmínek je možné danou školu studovat a jaké výhody a zázemí jednotlivá zařízení nabízejí. Součástí budou i informace o následném uplatnění absolventů. Cílem organizátorů je předání využitelných informací a podkladů v době, kdy se budoucí středoškoláci rozhodují o své nadcházející pracovní kariéře.

„Pro návštěvníky z řad žáků a studentů jsou připraveny také různé soutěže na stáncích vystavovatelů,“ uzavírá zástupkyně ředitele SOŠ a SOU strojírenského a stavebního Jeseník Eva Kopecká.

Veškeré informace o burze (včetně seznamu vystavovatelů) jsou k dispozici na internetových stránkách http://www.burzapav.cz, wwww.uradprace.cz  nebo facebook.com/uradprace.cr.  

Burza práce a vzdělání 2019 v Jeseníku


Poslední změna 11. 09. 2019 09:20:11