Budujte víc domovů pro seniory, vyzval prezident

25. 09. 2018

Druhým dnem pokračuje v úterý 25. září návštěva prezidenta Miloše Zemana v Olomouckém kraji. Hlava státu dopoledne zamířila do Šumperka na setkání s klienty tamní organizace Pontis, která patří mezi největší poskytovatele sociálních služeb v regionu. Prezident tam vyzval hejtmany k podpoře zařízení, která pečují o seniory.

Opakovaně tlačím na hejtmany jednotlivých krajů, aby podporovali budování domovů pro seniory. Sám jsem ve Vatikánu nechal požehnat základní kameny dvou takových zařízení. Jedno z nich už stojí na jižní Moravě a nese jméno papeže Františka,“ uvedl prezident Miloš Zeman.

Řeč byla také o hospicích. Olomoucký kraj má jako jeden z prvních vlastní koncepci paliativní péče. „Materiál, který jsme vypracovali společně s odborníky i zástupci organizací poskytujících paliativní péči, se zabývá všemi druhy této služby od ambulantní přes mobilní až po lůžkovou. Právě takové oddělení v současnosti budujeme v prostějovské nemocnici,“ sdělil hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Prezident se odpoledne vydá do Luboměře pod Strážnou. Tady ho čeká setkání s obyvateli obce, která byla v roce 2016 vyčleněná z Vojenského výcvikového prostoru Libavá. Pojede také do Přerova, kde rovněž podebatuje s veřejností.  

Ve středu zavítá hlava státu do Mikulovic na Jesenicku. Návštěvu regionu završí na Pradědu diskuzí s hejtmany Olomouckého a Moravskoslezského kraje na téma mezikrajské spolupráce.

Budujte víc domovů pro seniory, vyzval prezident
Budujte víc domovů pro seniory, vyzval prezident
Budujte víc domovů pro seniory, vyzval prezident


Poslední změna 25. 09. 2018 15:46:43