Archiv aktualit

08.04.2024 - Olomoucký kraj se prezentoval na veletrhu Stavotech Olomouc

Olomoucký kraj se opětovně prezentoval na jarní etapě oblíbeného veletrhu Stavotech v Olomouci. Společně s regionálními partnery představil návštěvníkům širokou škálu inovativních řešení, konzultoval kotlíkové dotace v Olomouckém kraji, představil nově vydané publikace na podporu podnikatelské prostředí „Významné firmy Olomouckého kraje“ a „Katalog regionální produkce“.

02.04.2024 - Veletrh Stavotech ukáže aktuální trendy v oblasti energetiky a stavebnictví

Vše pro stavbu pod jednou střechou. To je stavební a technický veletrh Stavotech Olomouc, jehož jarní etapa, v pořadí už 64. ročníku, se uskuteční po Velikonocích na olomouckém výstavišti Flora. Představí se na něm Olomoucký kraj a jeho regionální partneři. Veletrh se zaměří převážně na energetiku.

26.03.2024 - Ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje vstupuje do 15. ročníku, startuje i ocenění Výrobek OK ©

Staruje další ročník soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje a ocenněí v soutěži Výrobek Olomouckéhok kraje. Termín přijímání přihlášek do soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje, včetně přijímání přihlášek do soutěže Výrobek OK ©, je do 29. května 2024.

21.03.2024 - Představujeme vám stránky na podporu regionálních produktů a značení v našem regionu

Dovolujeme si představit webové stránky k podpoře regionálního značení a soutěží Regionální potravina Olomouckého kraje a Výrobek Olomouckého kraje. Informace zde průběžně doplňujeme, aby byly aktuální a relevantní nejen pro regionální producenty, ale i soutěže v našem regionu.

14.03.2024 - Staňte se součástí příběhu. Hledá se nová vesnice roku

O prestiž a také o statisíce korun se mohou utkat obce, které se přihlásí do letošního ročníku soutěže Vesnice roku. Příběh této ankety se začal psát už před osmadvaceti lety a letošní ročník odstartoval na začátku března v Senátu. Soutěžící se mohou hlásit do 26. dubna.

16.02.2024 - Podnikatelem roku Olomouckého kraje je firma BG7 global rodiny Brázdilů

Ocenění EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje bylo letos uděleno hned trojici podnikatelských osobností. Z rukou vedoucí partnerky EY Martiny Kneiflové a hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka si jej převzali Ladislav Brázdil a jeho synové Ladislav a Jiří. Jejich společnost BG7 global s. r. o. se zabývá vývojem a výrobou lehkých konstrukcí pro široké spektrum odvětví od automobilového průmyslu přes elektrotechniku až po vodohospodářství.

22.01.2024 - Dotační možnosti pro obce v roce 2024

Odbor strategického rozvoje, oddělení regionálního rozvoje zpracoval přehled dotačních možností pro obce v roce 2024.

16.01.2024 - Kraj vydal dvě nové publikace – představují významné firmy a regionální výrobky

Olomoucký kraj vydal dvě nové publikace, které se zaměřují na podporu místního podnikání a regionální produkci. Kniha Významné firmy Olomouckého kraje prezentuje nejúspěšnější podniky a významné zaměstnavatele působící na území kraje. Katalog regionální produkce v Olomouckém kraji se zaměřuje na propagaci místních výrobků a produktů.

11.01.2024 - Prodloužení lhůty pro příjem žádostí o podporu z 2. výzvy Demonstrativní aplikace ekosystému sítí 5G pro chytrá města

Ministerstvo pro místní rozvoj prodloužilo lhůtu pro příjem žádostí o podporu z 2. výzvy Demonstrativní aplikace ekosystému sítí 5G pro chytrá města, obce a regiony až do 14. února 2024.

04.01.2024 - Seminář k nové výzvě programu URBACT

V úterý 23. ledna 2024 se v Olomouci, v Regionálním centru Olomouc, Jeremenkova 40b, uskuteční informační seminář k programu URBACT a Evropské městské iniciativě. Akce je připravená Ministerstvem pro místní rozvoj a Národním kontaktním místem URBACT IV pro Českou republiku.

13.12.2023 - Krajské zastupitelstvo schválilo Koncepci cyklodopravy

Zastupitelstvo Olomouckého kraje schválilo na svém zasedání dne 11. 12. 2023 Koncepci rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji.

04.12.2023 - Starostové a další zástupci obcí a měst z kraje se setkali k tématu umělá inteligence

Olomoucký kraj uspořádal v úterý 28. listopadu 2023 setkání k tématu umělá inteligence pro zástupce obcí, městysů a měst z Olomouckého kraje. Setkání se zúčastnili zejména starostové a pracovníci obecních a městských úřadů či magistrátů.