Aktivity informačních center finančně podpořené Olomouckým krajem

04. 05. 2016

Milovníky tradičních městských komentovaných prohlídek uspokojí informační centra snad každého většího města. Nově toto umožní i IC Staré Město, které zpestří výklad o místní pověsti a výstupem na radniční věž. Návštěvníci Javorníku si budou moci nově prohlédnout historickou část objektu bývalé soudní budovy a městských šatlav s ukázkou právní mašinérie či historii řádových sester internovaných na Javornicko v 50. letech. Zlaté Hory budou lákat turisty na nové objekty zlatokopeckého skanzenu hornické osady: budova tradičních středověkých řemesel, strážní věž a plně funkční tavící pec.

MAS Horní Pomoraví zve na komentované procházky po historické stezce kolem hradu Kolštejna s historickým výkladem „okořeněným“ pověstmi z Branné a okolí. Informační centrum Rapotín chystá komentované výlety do Jeseníků, Rychlebských hor či do oblasti Kralického Sněžníku. Nově zapůjčí i teleskopické hole.

IC v Litovli připravuje prohlídkové okruhy běžně veřejnosti nepřístupných chudobínských kostelů.  Bude také již tradičně organizovat cyklovyjížďky CHKO Litovelským Pomoravím s průvodcem. Prostory informačního centra v Litovli navíc ozdobí výstavní expozice IQ Landia a sbírky turistických známek. Litovelským Pomoravím návštěvníky také provedou, ať už na kole nebo pěšky průvodci z informačního centra Sluňákov.

Uničovské „íčko“ bude ve svých prostorách prezentovat krásy olomouckého kraje výstavou fotografií od Mileny Valuškové.

Cyklisté Rychlebských stezek – Vidnavského okruhu jistě ocení zvýšení komfortu, který hodlá zajistit nákupem servisního náčiní pro opravu jízdních kol IC ve Vidnavě.

Na malé turisty se již tradičně zaměří při svých aktivitách TIC Plumlov s „Pohádkovými prohlídky zámku“, „Dětským karneval na zámku“ nebo „Zámeckými pohádkami a pověstmi“. Program pro dětské kolektivy nazvaný „S pastelkami po zámku“ vytvořilo nově na tuto sezónu IC Náměšť na Hané. Dětské animačními programy, ať už pro školní skupiny nebo pro rodiny, již tradičně vytváří Sluňákov. Jejich novým produktem je „Odpoledne plné zvuků“ a „Uspávání hory“. Přerovský Památník lovců mamutů zpestří výklady výukovým setem nástrojů z doby lovců mamutů.  Děti budou moci vyzkoušet pazourkový hlavolam.

Všechny uvedené aktivity byly finančně podpořeny Olomouckým krajem z dotačního titulu Podpora zkvalitnění služeb turistických informačních center v Olomouckém kraji.

Neváhejte a podrobnější informace k uvedeným akcím si vyžádejte u zaměstnanců jednotlivých TIC - kontakty naleznete na www.ok-tourism.cz.

Cyklistické stezky Litovelského Pomoraví


Poslední změna 04. 05. 2016 09:40:38