23. Free Litovel Bobr Cup zve na extrém s lidskou tváří

22. 09. 2017

První říjnovou sobotu se v Litovli a jejím okolí bude už potřiadvacáté bojovat o tituly mistrů republiky v extrémním závodě tříčlenných štafet a o medaile při akademickém mistrovství ČR. Závod Free Litovel Bobr Cup toho ale letos nabídne víc než jen klasické "Blbě Organizované Běsnění Raplů" (motto soutěže, které se od roku 1995 skrývá v názvu BOBR CUP). „Jako téměř každý rok se i letos u nás závodníci můžou těšit na několik novinek. Free Litovel Bobr Cup přinese změny na tratích a poprvé otevřeme startovní čáru i jednotlivcům. Pro nejlepší jsou připraveny prize money a každý závodník v cíli obrží originální finišerské triko,” nalákal do Litovle na sedmého října všechny milovníky outdooru Petr Čamek z organizačního týmu.

23. Free Litovel Bobr Cup s upravenými tratěmi

Dva týdny do startu závodu organizátoři napínají závodníky ohledně tras. „Čekají nás velké změny v tratích. Nové bude komplet vše. Běh, kolo i voda a věříme, že to bude změna k lepšímu. Kompetentní úřady už vše schválily a do konce týdne se o kompletní mapy s úpravami tras se všemi podělíme na našem FACEBOOKU,” usmál se tajemně Petr Čamek.  Co se ale nemění jsou délky tras, na běžce bude čekat patnáct kilometrů krosu, cyklisté se můžou těšit na dvacet pět kilometrů v terénu Litovelského Pomoraví a vodáci si odjedou svých šest kiláků na vodě.

Trek Bobr Man - soutěž jednotlivců

„Dlouhá léta jsme byli pod tlakem, abychom oficiálně umožnili start jednotlivcům, kteří chtějí Bobra zvládnout na vlastní triko. Několikrát už se v minulosti stalo, že první člen štafety, tedy běžec, pokračoval v dalších dvou disciplínách až do cíle, vždy to ale bylo bez našeho vědomí a tak trochu na zapřenou. V letošním roce jsme se ale rozhodli, že desítce jedinců umožníme i zcela oficiální závod jednotlivců. Deset statečných se v běhu horském kole a na vodě utká o titul TREK BOBR MAN 2017. Pro všechny další zájemce ale mám špatnou zprávu, po číslech se velmi rychle zaprášilo a startovní listina je tedy zcela naplněna,” popsal za organizátory první velkou změnu Petr Čamek. První ročník TREK BOBR MAN je pro pořadatele velkou zkouškou. Po letošní premiéře se v Litovli rozhodne, jak se s tímto formátem soutěže naloží do budoucna.

Doprovodný program, pivo Bobr a triko v cíli pro všechny

Free Litovel Bobr Cup není pouze o vrcholovém, výkonnostním nebo amatérském sportu. Nedílnou součástí je bohatý doprovodný program včetně živého koncertu a oceňované after party. Tradicí se stalo speciální pivo BOBR LITOVEL, které osobně pod dohledem litovelského sládka Petra Kosteleckého uvařil organizační tým, a které bude na čepu v průběhu akce v prostoru závodiště. Všichni, kteří soutěž dokončí (a to by měli být všichni, protože Free Litovel Bobr Cup je závod, který se nevzdává) dostanou po protnutí cílové pásky originální finišerské triko. Všechny detaily ještě organizátoři ladí a o konečné podobě všeho „okolo” budou pořadatelé ve zbývajících dnech do startu závodu Free Litovel Bobr Cup své fanoušky informovat na FACEBOOKU.

KDY:                       7. 10. 2017 (start v 12:00)

KDE:                       Litovel a okolí (centrum závodu loděnice TJVS Litovel)

CO:                         Mistrovství ČR a akademické MČR v extrémním závodě tříčlenných štafet

JAK:                        15 KM běh, 25 km MTB, 6 km kanoistika

PROČ:                    PROČ, NE?

INFO:                     WWW.BOBR-CUP.CZ, FACEBOOK-BOBRCUP

23. Free Litovel Bobr Cup zve na extrém s lidskou tváří


Poslední změna 22. 09. 2017 09:48:39