Rok 2018

Soubor typu pdfBrožura Vesnice roku 2018 v Olomouckém kraji(2,7 MB)stáhnout

30.07.2018 - Hejtman předal Zlatou stuhu krajské vesnici roku

Zlatou stuhu a šek na tři sta tisíc korun předal hejtman Ladislav Okleštěk starostovi Šumvaldu. Obec, která leží v severní části Hornomoravského úvalu na Uničovsku a obývá ji více než šestnáct set lidí, zvítězila v letošním krajském kole soutěže Vesnice roku. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v pátek 27. července v šumvaldském kulturním domě.

Hejtman předal Zlatou stuhu krajské vesnici roku

15.06.2018 - Krajskou vesnicí roku je Šumvald

Leží v severní části Hornomoravského úvalu na Uničovsku. Vesnici a její místní část Břevenec obývá více než šestnáct set lidí. Mají tu několik kulturních památek, velký rybník a za sebou investice do oprav školy nebo veřejných prostranství. Obec Šumvald se ode dneška navíc může pyšnit titulem Vesnice Olomouckého kraje roku 2018.

Krajskou vesnicí roku je Šumvald

25.05.2018 - Obce z regionu opět zabojují o titul Vesnice roku

Jedenáctka obcí se letos chce stát Vesnicí roku Olomouckého kraje. Do soutěže, která je spojená s finančním darem od olomouckého hejtmanství, se přihlásily Babice, Bělotín, Bludov, Býškovice, Dobrochov, Hlásnice, Hlušovice, Lipová, Svésedlice, Šumvald a Troubky.

Obce z regionu opět zabojují o titul Vesnice roku

04.04.2018 - Nejlepší vesnice dostanou statisícové prémie

Také letos se obce z Olomouckého kraje mohou zapojit do soutěže, jejíž vítěz se bude pyšnit titulem krajská vesnice roku 2018. Nejlepší z každého regionu pak čeká souboj na celostátní úrovni. Zájemci se mohou hlásit do konce dubna, na nejlepší účastníky čeká zajímavý finanční bonus.

Nejlepší vesnice dostanou statisícové prémie


Poslední změna 28. 05. 2019 12:25:37