Místní akční plány (MAP)

Místní akční plány rozvoje vzdělávání III (MAP III) jsou prioritně zaměřeny na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Zahrnují oblasti předškolního, základního a zájmového a neformálního vzdělávání. Tomuto zaměření odpovídá území realizace i výběr partnerů pro realizaci MAP III. Na svém 21. zasedání dne 17. 6. 2021 schválila Regionální stálá konference pro území Olomouckého kraje posledního nositele MAP III. V Olomouckém kraji se tak nachází 13 místních akčních plánů, jejichž nositeli jsou 3 obce s rozšířenou působností, 9 místních akčních skupin a Regionální agentura pro rozvoj střední Moravy.

Cílem MAP je zlepšit kvalitu vzdělávání v mateřských a základních školách tím, že bude podpořena spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání, to znamená společné informování, vzdělávání a plánování partnerských aktivit pro řešení místně specifických problémů a potřeb.

Místní akční plánování se musí zaměřit na navrhování aktivit pro zlepšení kvality a inkluzivity vzdělávání. Výstupy MAP mohou sloužit jako podklad pro konkretizaci návazných projektů, které mohou být financovány z různých zdrojů (místních, krajských, státních, evropských) podle jejich povahy a dostupnosti těchto zdrojů.

Řídící výbor je hlavním pracovním orgánem partnerství MAP, jeho role je přímo spjatá s procesem plánování, tvorbou a schvalováním MAP. Všechny strategické rámce jsou uveřejněny na webu územní dimenze

 

MAP III v Olomouckém kraji

Dokumenty ke stažení

Soubor typu xlsxÚzemí MAP III(13,1 kB)stáhnout


Poslední změna 18. 06. 2021 08:28:38