Informace k dotačním programům Olomouckého kraje

Informace k dotačním programům Olomouckého kraje

Dotace z krajského rozpočtu jsou poskytovány v souladu s prioritami krajské samosprávy a ve shodě se záměry Rady Olomouckého kraje pro období 2020–2024. Na internetových stránkách Olomouckého kraje jsou průběžně zveřejňovány podrobné informace k možnostem podávání žádostí o dotace, tematické seznamy vyhlašovaných dotací a další pomůcky pro žadatele. S dostatečným předstihem jsou také připraveny k nahlédnutí vzorové smlouvy pro všechny typy žadatelů. Všeobecné informace ke krajským dotačním programům a všechny typy vzorových dokumentů pro rok 2024 naleznete zde.

Zveřejněn je rovněž Seznam dotačních programů 2024. Připraveny budou opět dotační kalendáře a další ucelené přehledy dotačních příležitostí pro různé typy žadatelů.

Každý již vyhlášený dotační program bude samostatně vyvěšen na dotační stránce Aktuální dotační programy 2024, a to nejméně 30 dnů před termínem spuštění sběru žádostí o dotaci. Každý dotační program má samostatnou sekci s podrobnými informacemi k dané dotační oblasti, konkrétními pravidly a kontakty na administrátory jednotlivých dotací. Žadatelé tedy mají dostatek času nastudovat podmínky jednotlivých dotačních programů a seznámit se s technikou podávání žádostí ještě před spuštěním příjmu žádostí.

V době podávání žádostí bude žadatelům v úřední hodiny k dispozici nepřetržitá odborná pomoc při vyplnění žádosti i technická linka při problémech se systémem, zapomenutým heslem atd.

Informace k dotacím roku 2024 a dotacím z jiných (například evropských) zdrojů naleznete v sekci Dotace, granty, příspěvky.

 

Soubor typu pdfDotační kalendář pro fyzické osoby 2024(302 kB)stáhnout
Soubor typu pdfMožnosti dotací pro fyzické osoby 2024(449,5 kB)stáhnout
Soubor typu pdfJednoduchý manuál jak požádat o dotaci(912,2 kB)stáhnout


Poslední změna 03. 01. 2024 09:03:32