3. Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE

INTERREG Europe - vyhlášena 2. výzva

Program Interreg Europe vyhlásil 2. výzvu k podávání projektů. Termín pro odevzdání projektů byl stanoven na 9. 6. 2023 12:00 hod.  

Jedná se o výzvu k předkládání návrhů projektů meziregionální spolupráce s předpokládanou dobou realizace 4 let a mírou financování až 80 % z ERDF.

Program Interreg Europe podporuje primárně výměnu a přenos zkušeností, inovativních přístupů a budování kapacit mezi veřejnými orgány a dalšími organizacemi, které se zabývají politikou, v celé Evropě s cílem zlepšit jejich nástroje politiky (policy instruments) regionálního rozvoje, včetně programů v rámci cíle Investice pro zaměstnanost a růst.

Cílem programu je podpora meziregionální spolupráce mezi regiony z celé Evropy zahrnující 27 členských států EU, Norsko a Švýcarsko v následujících programových oblastech: 

1) Smarter Europe 

2) Greener Europe 

3) More connected Europe 

4) More social Europe 

5) Europe closer to Citizens 

Žádosti mohou podávat:

- orgány veřejné správy

- veřejnoprávní subjekty

- soukromé neziskové subjekty

V souladu s cílem programu jsou hlavní cílovou skupinou programu Interreg Europe politicky odpovědné orgány (policy responsible authorities). Těmito organizacemi mohou být národní, regionální nebo místní orgány, jakož i další příslušné organizace odpovědné za vypracování a/nebo provádění politik regionálního rozvoje. 

Z tohoto důvodu je zapojení orgánu odpovědného za politiku jako partnera povinné alespoň u 50 % nástrojů politiky (policy instruments), jimiž se projektová žádost zabývá. U zbývajících nástrojů politiky (pokud existují) musí být tyto orgány zapojeny jako "přidružený orgán politiky“ (associated policy authority).

Podrobnosti včetně zadávací dokumentace na webu programu.

 

Soubor typu pdfInterreg Europe - Second call - Terms of reference(773,5 kB)stáhnout
Soubor typu pdfIR-E_programme_manual_annexes(2,6 MB)stáhnout


Poslední změna 27. 03. 2023 09:46:01