Podnikatelé se zajímali o inovační vouchery Olomouckého kraje

12. 12. 2013

Druhá etapa projektu inovačních voucherů olomouckého hejtmanství byla tématem pracovního setkání podnikatelů a zástupců vysokých škol, které ve středu 11. prosince v Olomouci zahájil náměstek hejtmana Michal Symerský. Kromě informací o samotném projektu získali zástupci firem praktické informace o nabídce vysokých škol, které jsou do projektu zapojeny.

„Pomocí inovačního voucheru v maximální hodnotě 199 999 korun si mohou podnikatelé zakoupit od zvolené vysokoškolské instituce znalosti, služby či technologie a zvýšit si svůj inovační potenciál. Na vynaložené finanční prostředky obdrží firmy po realizaci díla finanční příspěvek ve výši 75 procent z veřejných zdrojů, což činí maximálně 149 999 korun,“ uvedl Michal Symerský. "Řízení pro předkládání žádostí o inovační voucher bude vyhlášeno 6. ledna 2014. Potřebné informace zveřejníme na webu projektu www.olkraj.cz/inovace,“ dodal.

Do 2. etapy projektu je z Olomouckého kraje zapojena Univerzita Palackého v Olomouci a Moravská vysoká škola Olomouc, přehled dalších šesti vysokoškolských institucí je k dispozici na webu zde. Na projekt „Inovační vouchery v Olomouckém kraji - II. etapa“ je celkem vyčleněno 6,67 milionů korun, z toho pět miliónů korun tvoří dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava, stejně jako v loňském roce.

První etapa projektu inovačních voucherů byla v Olomouckém kraji velmi úspěšná. Celkem bylo podpořeno 42 žádostí o inovační voucher z celkového počtu 47 podaných žádostí. V současné době probíhá realizace projektů, z nichž dva jsou již dokončeny. O inovační vouchery byl nejvíce zájem z oborů strojírenského, chemického, potravinářského průmyslu, ze stavebnictví a z IT oborů.

Bližší Informace poskytne Hedvika Hubáčková (585 508 354; mobil: 725 788 290).

inovacni-vouchery-20.jpg
inovacni-vouchery-17.jpg
inovacni-vouchery-16.jpg
inovacni-vouchery-9.jpg
inovacni-vouchery-8.jpg
inovacni-vouchery-7.jpg
inovacni-vouchery-5.jpg
inovacni-vouchery-3.jpg
inovacni-vouchery-1.jpg
inovacni-vouchery-4.jpg


Poslední změna 12. 12. 2013 08:42:21