Známe finalisty soutěže EY Podnikatel roku 2014 Olomouckého kraje

07. 01. 2015

Celkem 11 úspěšných podnikatelů z našeho regionu se probojovalo do finále již devátého ročníku soutěže EY Podnikatel roku 2014 Olomouckého kraje, která se uskuteční pod záštitou hejtmana Jiřího Rozbořila.

Držitele titulu EY Podnikatel roku 2014 Olomouckého kraje vybere odborná porota na svém zasedání 5. února. Jméno vítěze pak bude slavnostně vyhlášeno 19. února 2015 v Divadle na Šantovce v Olomouci. Vítěz regionálního kola převezme z rukou hejtmana kromě věcného daru také šek na 100 tisíc korun za výbornou reprezentaci Olomouckého kraje.

„Jsem velmi rád, že mohu opětovně podpořit soutěž EY Podnikatel roku Olomouckého kraje. Vnímám ji jako jedinečnou příležitost firem prezentovat výsledky své práce, ale také jako pozitivní inspiraci a motivaci ostatním. Oceňuji, že při hodnocení je kladen velký důraz nejen na ekonomické výsledky firmy, ale také na osobnostní a morální vlastnosti samotného podnikatele. Výsledky soutěže dlouhodobě ukazují, že v našem kraji máme úspěšné podniky, které umí zajistit obyvatelům našeho regionu tolik potřebná pracovní místa“, uvedl k soutěži Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Soutěže EY Podnikatel roku se může zúčastnit podnikatel – fyzická osoba, vlastník nebo spoluvlastník obchodní společnosti, který má rozhodující vliv na její řízení a který aktivně působí v jejím vedení. Daná společnost musí existovat nejméně dva roky a mít alespoň osm zaměstnanců.

Krajským vítězem se v loňském roce stal Cyril Svozil, ředitel společnosti FENIX Trading zabývající se výrobou elektrických topných systémů. „Soutěž mi umožnila nahlédnout i mimo můj obor, do širokého a bohatého spektra českého podnikatelského světa. Ačkoliv podnikám již 25 let, i pro mne bylo úžasně pozitivním překvapením, kolik nesmírně pracovitých lidí s úžasnými nápady zde naleznete a jakou tvůrčí silu reprezentují. Je to skutečný základ našeho blahobytu, a pokud je neztratíme, nezničíme jejich iniciativu či jinak je od jejich aktivity neodradíme, nemáme se skutečně čeho bát. Soutěž tak významně posílila můj vrozený a pečlivě opečovávaný optimismus“, uvedl loňský vítěz.

Soutěž je rovněž příležitostí pro podnikatelské talenty, které soutěží v kategorii Začínající podnikatel roku. Pro tuto kategorii se nevztahuje podmínka osmi zaměstnanců. Další kategorií je Technologický podnikatel roku, který je určen pro inovátory v oblasti technologií.

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2014 České republiky budou vyhlášeny na slavnostním galavečeru 3. března 2015 v Paláci Žofín v Praze. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční v červnu tohoto roku v Monte Carlu.

Finalisté soutěže EY Podnikatel roku 2014 Olomouckého kraje:

  • Filip Brázdil, Copterfilm (soutěží v kategorii EY Začínající podnikatel roku)
  • Ladislav Brázdil, ZLKL, s. r. o.
  • Radomír Brynda, TOPGAL,a.s.
  • David Dostál, PAPCEL, a.s.
  • Eduard Matús, Urdiamant, s.r.o.
  • Jan Prášil, SEMO a.s.
  • Milan Slezák, Slezák-RAV CZ s.r.o.
  • Taťjana Slezáková, Slezák-RAV CZ s.r.o.
  • Jaroslav Vlček, PŘEROVSKÉ KOTLÁRNY VLČEK s.r.o.
  • Zdeněk Zapletal, LASKI, s. r. o.
  • Pavel Žerníček, BC Morava,s.r.o.
podnikatel.jpg


Poslední změna 07. 01. 2015 10:52:19