Život s demencí už není tabu

16. 11. 2017

Aktivně se Olomoucký kraj rozhodl řešit problém, který se týká tisíců lidí. V úterý 14. listopadu uspořádal konferenci Život s Alzheimerovou nemocí a dalšími formami demence. Akce sklidila velký ohlas, zúčastnilo se jí přes sto lidí.

„Alzheimerova choroba trápí mnoho seniorů, je proto velmi důležité o ní mluvit a také se musíme snažit, aby lidé, kteří touto nemocí trpí, získali kvalitní péči,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Konference byla určena jak pro odborníky, tak i pro laiky. Lidé se mohli dovědět třeba o nejnovějších poznatcích z léčby demence a Alzheimerovy choroby, užitečné byly také informace o tom, jak těmto lidem pomáhá sociální systém nebo jak s nemocnými komunikovat.

Cyklus přednášek a referátů byl součástí projektu Podpora aktivního života seniorů v Olomouckém kraji. Ten jen financován přímo z krajského rozpočtu a dílem také z prostředků Ministerstva práce a sociálních věcí.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se konference zúčastnili. Podpora seniorů je jednou z krajských priorit,“ dodal náměstek hejtmana Dalibor Horák. 

Život s demencí už není tabu
Život s demencí už není tabu
Život s demencí už není tabu


Poslední změna 16. 11. 2017 08:22:44