Závod míru přiláká do kraje světovou cyklistickou elitu

30. 05. 2018

Nejlepší jezdci současnosti se postaví na start letošního ročníku Závodu míru. Během tří náročných etap projedou sever regionu.

Kromě dvou výjezdů nejtěžšího kopce v České republice v sobotní etapě na Dlouhé stráně čeká na závěr závodníky jesenické horské peklo se sedmi vrchařskými prémiemi s cílem před hotelem Priessnitz v Jeseníku,“ řekl ředitel závodu Jaroslav Vašíček.

Špičkovou cyklistickou událost s mezinárodní účastí podporuje také Olomoucký kraj.

Je pro mě pocta, že mohu být čestným prezidentem takového podniku světové úrovně. Regionu tato akce jistě pomůže především po stránce turistického ruchu,“ uvedl prezident závodu a náměstek hejtmana Olomouckého kraje František Jura.

Závod se pojede od 31. května do 3. června. Cyklisté projedou třeba Jeseníkem a několika obcemi na Šumpersku. Trasy jednotlivých etap najdou zájemci na webové stránce http://www.zavodmiruu23.cz.

Akce má pro nás veliký přínos, světová cyklistika na něj hledí s úctou. Je to jeden z největších a nejlepších sportovních podniků u nás a také ve světě,“ doplnil prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek.

Jan Brychta / Závod míru U23
Jan Brychta / Závod míru U23
Jan Brychta / Závod míru U23


Poslední změna 30. 05. 2018 11:49:02