Závod koní každoročně pomáhá handicapovaným

27. 07. 2017

O víkendu 15. a 16. července proběhl v jezdeckém areálu Třeština Háj na Mohelnicku už sedmý ročník charitativního sportovního hobby závodu, který pro soutěžící a diváky připravil jezdecký klub Moneriko v čele se zastupující Petrou Přidalovou a ředitelkou závodů Lindou Doleželovou.

Pohár do finální soutěže věnoval hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, který akci udělil také záštitu. Absolutní vítězce v hlavní soutěži do 110 centimetrů Lence Vachutkové předal pohár náměstek hejtmana Milan Klimeš.

Diváci měli možnost i letos sledovat širokou škálu jezdeckých disciplín od drezurních až po skokové soutěže. Dále byl k dispozici doprovodný program parkur se psy a canicross, do kterého se mohli přihlásit všichni i z řad obecenstva. Děti se mohly zúčastnit také her o pohár mateřské nebo základní školy. Pohár nakonec díky žákyním Vanese Gasmanové a Sabině Rajhelové získala ZŠ Řezníčkova.

Součástí programu byly i ukázky canisterapie, poníků, sebeobrany a první pomoci, vožení na koních, ukázky strouhání bosých kopyt a poradenství či nafukovací atrakce.

Celý výtěžek ze závodu věnovali pořadatelé organizaci Podané ruce, která napomáhá canisterapií a osobní asistencí handicapovaným dětem a starším lidem.

Více na webu: http://charitativni-hobby-zavody.wbs.cz/O-pohar-Hejtmana-Olkr---CharitHZ-VII.html

Závod koní každoročně pomáhá handicapovaným
Závod koní každoročně pomáhá handicapovaným


Poslední změna 27. 07. 2017 07:25:04