Závěrečný seminář projektu REALM v Bruselu

15. 10. 2012

Ve středu 10. října se v Bruselu uskutečnil poslední ze série seminářů mezinárodního projektu REALM. Přímo v místě konání se ho zúčastnila proděkanka pro studijní záležitosti a celoživotní vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity Palackého Hana Marešová. Na závěrečném setkání došlo k formulaci doporučení, která budou předána Evropské komisi pro přípravu tematických dokumentů nového programovacího období, zároveň byly zformulovány možnosti další spolupráce v rámci vytvořené sítě odborníků v období po ukončení projektu REALM a vytvořena virtuální síť spolupracovníků v rámci sociální sítě LinkedIn.

Seminářů REALM se pravidelně účastnili nejen zástupci zapojených evropských regionů, ale také představitelé Evropské komise. Setkání pracovní skupiny pro ně bylo příležitostí poznat a vyhodnotit konkrétní příklady dobré praxe z členských států EU. Na červencovém setkání představila proděkanka Marešová úspěšný ESF projekt Univerzity Palackého z oblasti vzdělávání dospělých a využití virtuálního prostředí.

Mezi tématy se objevily např. nové dovednosti a povolání, mládež v pohybu, boj proti chudobě, inovativní EU, digitální agenda pro Evropu nebo problematika aktivního stárnutí. Projekt je financován z prostředků komunitárního programu Grundtvig, jeho rozpočet činí 170.000 EUR.

Zapojení Univerzity Palackého do projektu projektu REALM a účast Olomouckého kraje na Open Days 2012 zprostředkovalo sdružení OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj při Evropské unii.

Více informací je k dispozici v přiložené tiskové zprávě.

dsc02768.jpg
dsc02780.jpg
Soubor typu .pdfTisková zpráva(315,7 kB)stáhnout


Poslední změna 15. 10. 2012 13:31:48