Zastupitelstvo Olomouckého kraje se zabývalo hodnocením strategického rozvoje regionu za loňský rok

27. 04. 2017

Zastupitelé na svém zasedání dne 24. dubna 2017 projednali hodnocení činnosti Olomouckého kraje za rok 2016 v rámci Strategie rozvoje územního obvodu Olomouckého kraje. Z hodnocení vyplývá, že na rozvoj regionu bylo krajem v uvedeném období vynaloženo přes 2,3 miliardy korun. Zejména se jednalo o investiční akce a v přibližně stejném objemu také o dotace subjektům v území. Neméně důležité jsou však také i neinvestiční činnosti - například v oblasti sociálních služeb.

„Informace ze zprávy o hodnocení činnosti jsou vždy cenné pro přípravu a koordinaci akcí na další období a veřejnosti přináší konkrétní údaje o akcích realizovaných Olomouckým kraje. Výzvou pro následující období bude čerpání dotací z fondů EU,“  řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys.

Zpracované hodnocení bude dále sloužit jako doklad o tom, jak Olomoucký kraj přispěl k plnění národní Strategie regionálního rozvoje České republiky. V rámci hodnocení byla řešena rovněž potřeba aktualizace celého strategického dokumentu. Stávající nastavení střednědobých priorit je vyhovující a aktualizován bude pouze akční plán.

Hodnotící zprávu za rok 2016 i s podrobným seznamem realizovaných činností, jak je schválilo zastupitelstvo, je možné nalézt zde.

Zastupitelstvo Olomouckého kraje se zabývalo hodnocením strategického rozvoje regionu za loňský rok


Poslední změna 27. 04. 2017 09:03:57