Zastupitelstvo kraje schválilo balík plný dotací

19. 12. 2023

Hned několik dotačních programů schválili na svém letos posledním zasedání krajští zastupitelé. Jde například o peníze na rozvoj venkova nebo podporu SMART technologií. Žadatelům o dotace nabízí hejtmanství i nadstandardní servis v podobě školení nebo telefonické podpory, aby žádost o dotaci podali správně.

„Celkový objem dotačních peněz se příští rok navýší přibližně o sto miliónů korun. Co ale zůstává beze změny, je naše snaha, aby byla účelně využitá každá koruna, kterou kraj formou dotací poskytne. Odpovídá tomu i nastavení pravidel jednotlivých dotačních programů a titulů,“ upozornil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Kromě dotací na obnovu venkova a SMART technologií dostal od zastupitelů zelenou například i oblíbený program na podporu hasičů. Schválily se i peníze na budování cyklostezek a rozvoj cestovního ruchu.  

„Jednotlivé dotace jsou nastavené tak, aby byly účelné a pomohly tam, kde je to potřeba. Děkuji zastupitelům za jejich bezproblémové schválení,“ dodal hejtman Suchánek.

Každý dotační program má přesně stanovený harmonogram – tedy termíny, kdy ho kraj zveřejní na úřední desce nebo od kdy, a hlavně do kdy přijímá žádosti o dotace. Všechny informace najdou zájemci na webu olkraj.cz v sekci Dotace.

 

Zastupitelstvo kraje schválilo balík plný dotací


Poslední změna 19. 12. 2023 12:46:16