Zastupitelé projednají sedmdesát bodů včetně rozpočtu

14. 12. 2017

Poslední zasedání krajského zastupitelstva v tomto roce bude mít nabitý program. Je na něm celkem sedmdesát bodů, od formalit až po tak důležitá rozhodnutí, jako je schvalování rozpočtu na příští rok a vyhlášení nových dotačních výzev.

„Zastupitelé projednají také střednědobý rozpočtový výhled do roku 2020, dále dotační program pro profesionální i dobrovolné hasiče, sociální služby nebo podporu kultury v Olomouckém kraji,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Jedním ze zásadních bodů programu bude schvalování rozpočtu na příští rok. „Rozpočet je navržen jako schodkový, a to z důvodu zachování trendu rozvoje investic, podpory příspěvkových organizací a naplnění dotační politiky,“ uvedl Jiří Zemánek, první náměstek Olomouckého kraje.

K růstu výdajů dojde například v sociální oblasti, kde hejtmanství financuje navýšení platů zaměstnanců, zvýší se i objem peněz na dotace a investice. Příspěvkové organizace zřizované krajem se na čerpání výdajů rozpočtu podílí čtyřiapadesáti procenty.

Veřejné jednání zastupitelstva proběhne v pondělí 18. prosince od 10 hodin v budově Magistrátu města Olomouce. Lidé mohou sledovat zasedání on-line na webových stránkách www.olkraj.cz, kde také naleznou všechny podkladové materiály k jednotlivým bodům programu. 

Zastupitelé projednají sedmdesát bodů včetně rozpočtu


Poslední změna 14. 12. 2017 09:13:25