Zaměstnanci krajského úřadu pomohou s obsluhou infolinky k očkování proti Covid-19

21. 01. 2021

588 442 517 – to je telefonní číslo linky, kterou spustila Fakultní nemocnice Olomouc a kde zájemci získají podrobnosti k průběhu a organizaci očkování proti Covid-19 právě v tomto zdravotnickém zařízení. Do obsluhy informační linky se od čtvrtku 21. ledna zapojili také zaměstnanci krajského úřadu.

„Nově vzniklé call centrum rozšířilo nabídku celostátní služby, která je dostupná na čísle 1221. Je zřejmé, že znalost lokálních poměrů pomůže poskytnout bližší informace volajícím. Jsem velmi rád, že je tato služba k dispozici a že se mezi zaměstnanci olomouckého krajského úřadu našli dobrovolníci, kteří pomohou,“ řekl hejtman Josef Suchánek.

Call centrum umístila fakultní nemocnice přímo do budovy, kde očkování probíhá. Tou je objekt K - bývalá ambulance Hemato-onkologické kliniky. Linku obsluhují především dobrovolníci z řad studentů, kteří během koronavirové pandemie v nemocnici pomáhají.

„Lidé se mohou na linku obrátit se všemi dotazy, které se týkají očkovací kampaně. V případě potřeby bude call centrum posíleno o další čísla,“ uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

Zaměstnanci krajského úřadu pomáhají už od loňského podzimu také na hygienické stanici v Olomouci. Tady jsou zapojení do systému trasování rizikových kontaktů osob pozitivně testovaných na Covid-19. 

Zaměstnanci krajského úřadu pomohou s obsluhou infolinky k očkování proti Covid-19    Ilustrační foto


Poslední změna 21. 01. 2021 13:25:57