Začíná platit jednotná jízdenka na cestování po celém kraji

01. 09. 2016

Od dnešního dne mohou občané jezdit s jediným lístkem různými dopravními prostředky na různých trasách. Jednotná jízdenka bude platit ve všech spojích objednávaných Olomouckým krajem, ale také v městské hromadné dopravě v Olomouci, Prostějově, Přerově, Šumperku, Zábřehu a Hranicích.

K 1. září se do systému IDSOK integrovalo také šest zbývajících železničních tratí číslo 270, 274, 280, 290, 300 a 330.

„Na jednu jízdenku je nyní možné cestovat všemi spěšnými a osobními vlaky, příměstskými autobusy, ale i městskou hromadnou dopravou,“ vysvětluje hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

Jízdenky si cestující budou kupovat na obvyklých místech, tedy u řidičů autobusů, v pokladnách Českých drah i v informačních kancelářích dopravců.

„Naše práce se nyní dostává do další strategické fáze. Nadále pracujeme na rozšíření bezkontaktního odbavení, které se týká časových jízdenek a přiřazení takzvaných časových kupónů IDSOK na bankovní karty v co největším rozsahu. Prozatím tento způsob odbavení funguje v autobusech na Jesenicku a Prostějovsku, včetně zdejší MHD a snahou je co nejvíce informovat cestující, že tento způsob placení je možné využít,“ sděluje ředitel Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Jaroslav Tomík.

Mezi další novinky, které zjednoduší cestování hromadnou dopravou, patří také zavedení tzv. KOMBI zón nebo výhodné cestování pro studenty na ISIC kartu.

Více informací o všech novinkách najdete na webu zde.

Tratě zařazené k 1. září do IDSOK

270 Hoštejn – Zábřeh na Moravě – Olomouc – Přerov – Hranice na Moravě – Polom

274 Litovel předměstí – Mladeč

280 Hranice na Moravě – Hustopeče nad Bečvou

290 Olomouc – Uničov – Šumperk

300 Přerov – Chropyně – Nezamyslice

330 Přerov – Říkovice

Začíná platit jednotná jízdenka na cestování po celém kraji
Začíná platit jednotná jízdenka na cestování po celém kraji


Poslední změna 01. 09. 2016 11:21:56