Začala stavba severního obchvatu Prostějova

13. 08. 2019

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk zahájil v úterý 13. srpna stavbu nové silnice, která odkloní tranzitní dopravu z části Prostějova. Komunikace povede od kruhového objezdu v Držovicích a vyústí ve městě Za Kosteleckou ulicí.

Jde o jednu z nejvýznamnějších krajských staveb v oblasti dopravy. Těší mě, že stojím na jejím začátku a věřím, že na jejím konci bude dílo, které usnadní život řidičům i obyvatelům Prostějova,“ uvedl hejtman Okleštěk.

Projekt přijde na více než 355 miliónů korun. V ceně je kromě výstavby dvouapůlkilometrového úseku nové silnice zahrnuta také okružní křižovatka, přeložka části cesty ze Smržic, přemostění stávající cyklostezky a moderní veřejné osvětlení.

Na projekt se kraji podařilo získat dotaci z evropských fondů. Celkem jde o částku, která přesahuje 269 miliónů korun. Stavaři mají na dokončení prací dvaatřicet měsíců,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Nový rondel, který po dostavbě silnice nahradí Za Kosteleckou ulicí současnou křižovatku, je navíc navržený tak, aby na něj v budoucnu bylo možné napojit pokračování obchvatu města.

Více fotografií ZDE.

Začala stavba severního obchvatu Prostějova


Poslední změna 13. 08. 2019 13:04:05