Začal Týden (pro) pěstounství. Nabídne zábavu i poučení

09. 09. 2019

Přednášky, výstavy, filmové projekce i dny otevřených dveří v organizacích, které se zaměřují na podporu náhradní rodinné péče – to vše nabídne Týden (pro) pěstounství. Ten odstartoval v pondělí 9. září a vyvrcholí v neděli 15. září Dnem (pro) pěstounství v prostorách olomoucké Korunní pevnůstky.

V našem kraji žijí stovky dětí bez rodičů. Zároveň zde bydlí také dost lidí, kteří by mohli těmto dětem poskytnout domov a zázemí, ale bojí se neznámého. Právě jim může přinést Týden (pro) pěstounství odpovědi na otázky, které si kladou,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Cílem projektu je zvýšení prestiže a veřejné ocenění pěstounů i rozšíření povědomí o náhradní rodinné péči. Lidé zároveň dostanou možnost seznámit se s prací organizací, které se tématem pěstounství zabývají.

Prostřednictvím Týdne (pro) pěstounství chceme ocenit práci pěstounů s dětmi, které se ocitly bez rodinného zázemí, a získat další potenciální zájemce o pěstounskou péči,“ uvedl Pavel Podivínský, vedoucí krajského oddělení sociálně-právní ochrany.

Krajský úřad Olomouckého kraje má v současné době v evidenci náhradní rodinné péče téměř pět set dětí. Počet pěstounů, připravených přijmout dítě do rodiny, se v posledních letech pohybuje pouze kolem dvaceti. Právě proto zahájilo hejtmanství v roce 2018 společně s dalšími organizacemi osvětové akce spojené s podporou pěstounství.

Bližší informace o Týdnu a Dnu (pro) pěstounství najdou zájemci na https://www.rodinajeok.cz/tyden-pro-pestounstvi-a-den-pro-pestounstvi-2019/

Začal Týden (pro) pěstounství. Nabídne zábavu i poučení
Soubor typu pdf Program - Týden (pro) pěstounství(505 kB)stáhnout
Soubor typu pdfProgram - Den (pro) pěstounství(750,4 kB)stáhnout


Poslední změna 11. 09. 2019 08:12:53