Z přírodnin vznikne originální koberec, který pokryje kus Masarykova náměstí v Přerově

21. 10. 2016

Přírodní koberec plný barev i vůní vznikne na náměstí v Přerově. Aktivitou zvanou „land art“ ožije betonová plocha Masarykova náměstí ve středu 9. listopadu – a to díky dýním, šiškám, listům, větvím, plodům ovoce či zeleniny, kaštanům i šípkům… A samozřejmě díky šikovnosti, fantazii a hravosti dětí i dospělých.

„Bereme jakýkoliv přírodní materiál, díky němuž se nám podaří vytvořit originální obraz. Pomyslným malířským plátnem se stane dlažba náměstí a my doufáme, že z jednotlivých obrazů postupně vznikne krásný a velký koberec. Po celou dobu tvoření budou přítomni organizátoři, aby pomohli s výběrem místa i se skládáním,“ říká zastupitelka Helena Netopilová, která je spoluorganizátorkou akce.

Koberec bude vznikat od desíti hodin ráno do čtyř odpoledne a účast na vytváření velkoplošného obrazu už přislíbily děti z mateřských škol i studenti gymnázia. Přidat ruku k dílu může ale kdokoliv, kdo má rád kreativní aktivity a chce se stát součástí tohoto nápadu. Každopádně – takový koberec ve svém centru Přerov ještě nikdy neměl!

„Zájemci mohou donést přírodniny až na místo, ale mnohem raději budeme, když nám je s předstihem donesou i do Výstavní síně Pasáž v Kratochvílově ulice. Na samotnou akci mohou přispět třeba i koláčem či jiným svým výrobkem. Smyslem je totiž nejen společné tvoření, ale i jedinečná šance setkat se ve veřejném prostoru a pobavit se,“ konstatuje další organizátorka Marta Jandová.

Zdroj: MmPř


Poslední změna 21. 10. 2016 08:34:30