Z Hrubé Vody do Olomouce pojede od dubna integrovaný vlak

24. 03. 2014

Občané cestující po železnici v úseku Hrubá Voda – Olomouc mohou využít od 1. dubna 2014 jednu jízdenku nejen k cestě vlakem, ale i následnému využití městské hromadné dopravy. Předpokládá to zapojení tohoto úseku trati 310 do Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

Nové opatření znamená, že tramvaje a autobusy městské hromadné dopravy v Olomouci bude možné využívat i na jízdenky vydávané Českými drahami pro příslušný úsek železnice. Totéž bude samozřejmě platit i pro jízdu vlakem na doklad zakoupený u Dopravního podniku města Olomouce.

Železniční trať 310 má v úseku Olomouc – Hrubá Voda celkem 19,4 kilometru. V olomoucké dopravní zóně 71 má dvě zastávky a to přímo v krajském městě a v Bystrovanech. V pracovních dnech jí projede 41 osobních vlaků, v sobotu 27 a v neděli 28. Doba jízdy činí 30 minut.

Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK) při příležitosti integrace části trati 310 připravil kapesní informační materiál. Podrobnosti budou rovněž zveřejněny formou letáku umístěného přímo ve vozidlech jednotlivých dopravců.

Více informací občané najdou na webových stránkách KIDSOK zde.


Poslední změna 24. 03. 2014 11:02:42