YOlo Awards jsou tady

18. 05. 2017

V Olomouci odstartovala ve čtvrtek 18. května přesně ve 12 hodin unikátní fotografická soutěž YOlo Awards! Mladí kreativní lidé ve věku od 15 do 26 let tedy od této chvíle mohou přihlásit svoji fotografii, která byla pořízena mobilním telefonem.

Název soutěže je hříčka. Můžeme v něm najít spojení věty „You only live once“ a také označení „Olo“, tedy toho, že soutěž vznikla v Olomouci. Čestným prezidentem YOlo Awards je světoznámý fotograf Jindřich Štreit a výkonným prezidentem nadějný fotograf Lukáš Navara.

Proč zrovna fotografie pořízené mobilním telefonem?

„Zachycování světa kolem nás skrze fotoaparát mobilního telefonu je již nevratně vepsáno do kultury 21. století a stalo se každodenní součástí života především mladých lidí. Proč toho nevyužít? Držíme krok s trendy,“ říká iniciátor projektu Roman Štěpánek z agentury RPSC ideas s.r.o.

Jako téma prvního ročníku YOlo Awards byl zvolen POHYB. Téma POHYB je natolik široké, a přesto konkrétní,     umožní tak mladým fotografům uchopit toto téma z mnoha úhlů a vytvořit umělecky různorodý celek.

„Volbou tohoto tématu podporujeme titul Evropského města sportu, které pro rok 2017 získala Olomouc, a chceme jej rozšířit i do umělecké sféry,“ vysvětlují pořadatelé. „Doufáme také ve zvýšení atraktivity Olomouckého kraje coby turistické destinace,“ dodávají.

Pravidla YOlo Awards jsou jednoduchá!

·      Kdokoliv z České a Slovenské republiky ve věku od 15 do 26 let bude moci přihlásit jakoukoli fotografii  pořízenou  mobilním  telefonem,  která  koresponduje  s tématem  POHYB,  přes  web www.yoloawards.cz.

·      Minimální rozlišení fotografií musí být 2 Mpx.

·      Fotografie musí mít čtvercový formát.

·      Jeden soutěžící může poslat buď 1, nebo maximálně 3 fotografie.

·      Fotografie soutěžícího mohou být jakkoliv upravené na počítači, telefonu, kreativitě soutěžícího

se meze nekladou!

Tak zapněte mobily, vyjděte do ulic a zachycujte nevšední okamžiky!

Více informací o soutěži naleznete na webových stránkách  www.yoloawards.cz a na Facebooku

https://www.facebook.com/yoloawards/?fref=ts.

YOlo Awards jsou tady


Poslední změna 18. 05. 2017 13:25:10