Výstava Má vlast cestami proměn 2016 doputovala před zasněžený Krajský úřad Olomouckého kraje

Datum01. 02.-31. 03. 2017
Místo konánípřed Krajským úřadem Olomouckého kraje
WWWhttps://www.kr-olomoucky.cz/vystava-ma-vlast-cestami-promen-2016-doputovala-pred-zasnezeny-krajsky-urad-olomouckeho-kraje-aktuality-6318.html
Organizátorsdružení Asociace Entente Florale CZ – Souznění, z.s..

Od 1. února můžete před Krajským úřadem Olomouckého kraje zhlédnout výstavu Má vlast cestami proměn 2016. Výstava se již osmým rokem snaží přispívat ke zvelebování sídel i přírodní krajiny prezentací následováníhodných příkladů úcty k hodnotám, jež nám byly svěřeny předchozími generacemi, ale v minulosti se jim často dostávalo málo péče.

Na 8 panelech je vystaveno 20 proměn podávajících živoucí svědectví o pozitivních změnách naší země, obcí a staveb. Můžete zde porovnat současný stav se stavem původním. Jedná se o dílčí kolekci národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn, kterou každoročně pořádá sdružení Asociace Entente Florale CZ – Souznění, z.s.. Na panelech jsou prezentovány proměny z Olomouckého kraje, přímo z obcí Veselíčko, Lipník nad Bečvou, Rouské, Drahanovice, Loštice, Lazníčky, Moravský Beroun, Prostějov, Polom, Jeseník, Stará Červená Voda a Horka nad Moravou a z Moravskoslezského kraje.

Celé léto tato výstava putovala obcemi Olomouckého kraje, kde se stala součástí oslav obce, venkovských trhů, dne regionu, hudebních festivalů, hodů, turnajů a různých letních akcí.

„Jsou zde proměny různorodé, od drobných změn vzhledu kapličky, přes obnovy parků, náměstí, hřišť, až po náročné rekonstrukce křižovatky, budov, synagogy, barokní sýpky. Jedná se o jedinečnou příležitost, jak ocenit a také povzbudit úspěšné autory proměn, vyzdvihnout obce z našeho regionu“, uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Bc. Pavel Šoltys, DiS..

Výstava potrvá do 31. 3. 2017. Pak se panely vrátí zpět do Prahy, kde už budou čekat na své nové proměny 9. ročníku výstavy Má vlast cestami proměn 2017, ve které má Olomoucký kraj již své hojné zastoupení. Slavnostní zahájení národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn 2017 proběhne 20. 5. 2017 na Vyšehradě, tam setrvá měsíc a pak se znovu rozjede po koutech České republiky a bude zdobit nejedny obce v krajích. Máme se vskutku na co těšit. 

Výstava Má vlast cestami proměn 2016
Výstava Má vlast cestami proměn 2016
Výstava Má vlast cestami proměn 2016


Poslední změna 03. 02. 2017 15:08:37