Vláda schválila nový program pro všechny uzavřené provozovny

05. 01. 2021

Vláda ČR schválila dne 04.01.2021 nový program COVID - Gastro – Uzavřené provozovny, který připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.

Podpora je určena všem podnikatelům, kteří zaměstnávají pracovníky v restauračních provozech, maloobchodních prodejnách či v osobních, vzdělávacích a rekreačních službách. Za každého zaměstnance v pracovním poměru, případně spolupracující OSVČ, bude možné čerpat 400 Kč na den. Nový program počítá s tím, že podpoří provozovny po ten počet dnů, kdy měly zavřeno.

Program COVID – Gastro – Uzavřené provozovny bude spravovat MPO ČR, dotace se bude poskytovat podle zákona č. 215/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech.

Žádosti bude možné podávat prostřednictvím informačního systému MPO ČR dostupného přes webové stránky www.mpo.cz. Výzva bude zveřejněna 15.01.2021 a doba na podání žádostí bude nejméně 30 dnů.

Podpora se bude poskytovat jako dotace na provoz a udržení podnikatelské činnosti jako jsou osobní náklady, náklady na materiál, služby, odpisy, daně a poplatky, splátky úvěru, režijní náklady apod.

Pro úplnost: základní podpůrné programy pro podnikatele nezávisle na oboru podnikání v souvislosti s pandemií koronaviru tak v současné době jsou: Antivirus, COVID – Nájemné, Kompenzační bonus Ministerstva financí (MF) a nový program COVID – Gastro – Uzavřené provozovny.

Přehled veškeré pomoci pro firmy a OSVČ najdete na https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/opatreni-na-pomoc-podnikatelum-a-zivnostnikum--253690/. Informace lze mimo jiné získat také na celostátní telefonní lince 1212.


Poslední změna 05. 01. 2021 09:54:22