Vincentinum otevřelo nové bydlení pro své klienty

17. 12. 2014

Poskytovatel sociálních služeb Vincentinum v úterý 16. prosince otevřel v Lužici, ve Šternberku a Uničově nové prostory pro své klienty. Celkové náklady na zřízení bydlení v těchto třech lokalitách dosáhly bezmála 52 milionů korun.

Ve Šternberku bude nově poskytována sociální služba „domov se zvláštním režimem“. Nové bydlení zde najde celkem 12 uživatelů ve dvou domácnostech. Dalších šest klientů v jedné domácnosti najde stejné služby v obci Lužice. Novým místem poskytování stávajících sociální služby bude Uničov, kde jsou k dispozici dva bezbariérové objekty, v každém z nich jsou dvě domácnosti pro 24 uživatelů.

Celostátní projekt transformace, do kterého je šternberská organizace Vincentinum zapojena, se snaží umožnit klientům s postižením opustit velké instituce ústavního typu a začít žít život takový, jaký je běžný pro jejich zdravé vrstevníky. Projekt Transformace Vincentina Šternberk byl spolufinancován z prostředků Evropské unie a Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Posláním domova pro osoby se zdravotním postižením Vincentinum je poskytovat přiměřenou podporu a péči dětem, mládeži a dospělým lidem s mentálním nebo vícenásobným postižením tak, aby prožívali spokojený život, který se bude přibližovat životu v běžném sociálním prostředí. Více na webu www.vincentinum.cz.

img-2172.jpg
img-2158.jpg
img-2144.jpg
img-2128.jpg
img-2113.jpg
img-2100.jpg
img-2114.jpg


Poslední změna 17. 12. 2014 17:01:52