Veřejná doprava bude více konkurovat autům, slibuje její nová ředitelka

22. 05. 2018

Atraktivnější veřejná doprava, které by lidé dali přednost před cestováním autem – takový je záměr nové ředitelky Koordinátora integrovaného dopravního systému (KIDSOK) Olomouckého kraje Kateřiny Suchánkové. Příspěvkovou organizaci povede od června.

Mým cílem je zajistit fungování mezi jednotlivými druhy veřejné dopravy a zároveň nabídnout cestujícím další možnosti tak, aby pro ně byla například jízda autobusem do práce mnohem výhodnější než dosud,“ řekla nově vybraná ředitelka KIDSOK Kateřina Suchánková.

Místo ředitele KIDSOK se uvolnilo v lednu poté, co vyšlo najevo, že organizace nezvládla nový model dopravní obslužnosti. „Vedení krajského dopravního systému vyžaduje profesionála, a tím paní Suchánková bezesporu je. Vyzná se nejen v problematice veřejné dopravy, ale i ve fungování KIDSOKu, a to je pro nás podstatné,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Podle krajských radních je teď zásadní stabilizace veřejné dopravy. Žádné mimořádné úpravy jízdních řádů už proběhnout nemají. „Další pochybení si už nemůžeme dovolit. S novou ředitelkou proto budeme v úzkém kontaktu, aby výsledky společné práce byly k užitku všech obyvatel Olomouckého kraje,“ slíbil náměstek hejtmana Jan Zahradníček.

Nového ředitele vybírala komise ze čtyř uchazečů, kteří splnili podmínky výběrového řízení.

Koordinátor integrovaného dopravního systému funguje od roku 2012. Jde o příspěvkovou organizaci Olomouckého kraje. Jejím úkolem je zajistit bezproblémový chod veřejné dopravy na celém území našeho regionu.  

Veřejná doprava bude více konkurovat autům, slibuje její nová ředitelka


Poslední změna 22. 05. 2018 07:49:16