V Šumperku otevřeli nově zrekonstruované centrum Ostrůvek

21. 10. 2015

Po šesti měsících stavebních úprav se ve středu 21. října slavnostně otevřela rekonstruovaná budova odborného pracoviště centra Ostrůvek v Šumperku. Krajská příspěvková organizace Dětské centrum Ostrůvek poskytuje dětem z Olomouckého kraje komplexní péči a je nástupnickou organizací sloučených dětských center Pavučinka Šumperk a Ostrůvek Olomouc.

Naše zařízení poskytuje zdravotní péči novorozeným dětem, které už nepotřebují zdravotní péči v porodnici. Dále je tu zajištěna ambulantní rehabilitace, psychologická a pedagogická poradna, služby praktického lékaře pro děti a dorost a v neposlední řadě je zařízení určeno i dětem, které se ocitly v krizové situaci,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Michael Fischer.

Kapacita nově zrekonstruované budovy je 21 lůžek, z toho je 8 vyčleněno pro děti vyžadující okamžitou pomoc. „Reagujeme především na současné trendy, kdy je preferovaná péče pěstounská nad péčí ústavní. Tomuto trendu přizpůsobujeme i kapacity našeho zařízení. Ze dvou budov v Šumperku tak budeme využívat pouze jednu, která prošla výraznou rekonstrukcí a odpovídá požadavkům jednadvacátého století,“ doplnil náměstek Fischer.

Náklady na stavební úpravy dosáhly necelých 7 milionů korun, investorem akce je Olomoucký kraj. 

V Šumperku otevřeli nově zrekonstruované centrum Ostrůvek


Poslední změna 27. 10. 2015 09:55:15