V Polsku proběhne konference k budoucnosti česko-polské územní spolupráce

18. 04. 2013

Na konferenci budou diskutovány zejména probíhající práce na vytvoření Evropského seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) a jeho význam v budoucím období 2014-2020. Činnost tohoto uskupení dodá nový rozměr přeshraniční spolupráci v česko-polském příhraničí a přinese značný užitek pro náš společný prostor. O členství v ESÚS a podílení se na jeho přípravě usiluje i Olomoucký kraj.

V rámci konference budou rovněž prezentovány cíle a výsledky projektu "Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí", na jehož realizaci se podílí devět partnerů z České republiky a Polské republiky, včetně Olomouckého kraje. Hlavním cílem této společné iniciativy je analýza dosavadní přeshraniční spolupráce a definice základních oblastí, jejichž realizace bude nejlépe odpovídat institucionálně-organizačnímu rámci charakteristickému pro ESÚS.

Konference se zúčastní představitelé partnerských regionů z České republiky, zástupci euroregionů a představitelé regionálních i lokálních samospráv Dolního Slezska. Za Olomoucký kraj se na pozvání maršálka Rafała Jurkowlaniece zúčastní hejtman Jiří Rozbořil.


Poslední změna 15. 04. 2013 14:23:26