V Olomouci jednala krajská Tripartita

19. 03. 2024

Představitelé Olomouckého kraje, zástupci odborových svazů a zaměstnavatelských svazů se, v olomouckém sídle krajského úřadu v úterý 19. března 2024, zúčastnili jednání Rady hospodářské a sociální dohody Olomouckého kraje (RHSD OK).

Hlavním tématem jednání byly informace o vývoji nezaměstnanosti v Olomouckém kraji a přenos informací z posledního jednání 174. Plenární schůze RHSD ČR. Přítomní se v dalším průběhu jednání seznámili také s podporou podnikání v Olomouckém kraji, a to ze strany zástupců CzechInvest a Inovačního centra Olomouckého kraje.

Diskutovalo se také o konkurenceschopnosti ocelářského průmyslu a o protestech zemědělců. Jednomyslně byly následně zástupci sociálních partnerů schváleny návrhy usnesení:

  1. RHSD Olomouckého kraje žádá Vládu ČR, aby se intenzivněji a komplexněji věnovala situaci v tuzemském ocelářství a začala hledat možná řešení krize i celkového ohrožení konkurenceschopnosti ocelářského průmyslu v ČR. 
  2. RHSD Olomouckého kraje vyzývá Vládu ČR, aby hledali uplatnění takových opatření s ohledem na zemědělce, ochranu trhu a ochranu zdraví, které zmírní tlak, jemuž zemědělci čelí (snížení dopadu Green Dealu a byrokratické zátěže).

Bližší informace budou v nejbližších dnech uvedeny v zápise z jednání.

 

Zasedání krajské TRIPARTITY v Olomouckém kraji
Zasedání krajské TRIPARTITY v Olomouckém kraji
Zasedání krajské TRIPARTITY v Olomouckém kraji
Zasedání krajské TRIPARTITY v Olomouckém kraji


Poslední změna 22. 03. 2024 12:17:27