V neděli zdarma do Vlastivědného muzea v Olomouci. V rámci oslav výročí republiky

24. 10. 2018

V tomto týdnu vrcholí oslavy 100. výročí vzniku Československé republiky. Vlastivědné muzeum v Olomouci proto bude v neděli 28. října přístupné zcela zdarma.

Návštěvníci si mohou prohlédnout výstavy, které jsme připravili k narozeninám stoleté republiky a jež se pyšní unikátními exponáty, jako jsou posmrtné masky zakladatelů samostatného československého státu i nejvzácnější bankovka naší historie – státovka v nominální hodnotě 5000 korun. Přístupná bude také výstava ze sbírek Národního technického muzea Český kinematograf a naše stálé expozice,“ uvedl ředitel muzea Břetislav Holásek.

Vlastivědné muzeum v Olomouci bude mimořádně otevřeno i v době podzimních prázdnin - v pondělí 29. a v úterý 30. října od 10 do 17 hodin. Zpřístupněn bude v tyto dny výjimečně i zámek v Čechách pod Kosířem, a to od 9 do 16 hodin.

Pro děti i dospělé je na zámku připraven bohatý program po celý prodloužený víkend. Na děti čekají tvořivé dílničky, dýňová stezka v zámeckém parku a v pátek i v sobotu navíc strašidelné prohlídky,“ doplnil ředitel Holásek.

Olomoucké Vlastivědné muzeum se k oslavám výročí republiky připojilo už v červenci, kdy se Olomouc stala zastávkou unikátního prezidentského vlaku, a na začátku září putovní výstavou Století 1918‒2018 v Olomouckém kraji, která se v těchto dnech představuje veřejnosti v Přerově a v Hranicích. Od 5. října pak toto jubileum připomíná Vlastivědné muzeum v Olomouci výstavním projektem Od Zborova k republice, který je skrze legionářskou problematiku úzce spjat s výstavou Vojtěch Preissig - Životem pro vlast.

V neděli zdarma do Vlastivědného muzea v Olomouci. V rámci oslav výročí republiky    Foto: Vlastivědné muzeum Olomouc / Pavel Rozsíval


Poslední změna 24. 10. 2018 14:10:22