V Bruselu se mohou těšit na regionální produkty z Olomouckého kraje

16. 06. 2016

Ve středu 22. června se před Evropským parlamentem v Bruselu uskuteční společná prezentace členských států Evropské unie. Po celý den budou jednotlivé členské státy EU nabízet to nejlepší ze své kuchyně. Akci pod názvem Osmadvacítka na talíři připravila městská část Brusel Ixelles ve spolupráci s členskými státy.

Za Českou republiku se organizace ujalo Velvyslanectví ČR v Belgii, které na akci přizvalo české a moravské regiony a krajanská sdružení působící v Belgii. Olomoucký kraj nabídne v rámci letošního ročníku Váhalovy klobásy, sýry od regionálních farmářů či müsli tyčinky FIT.

„Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje místní výrobce, a to i formou propagace jejich výrobků na zahraničních akcích. Prezentaci v prostředí evropských institucí zajišťuje Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu. Akce tohoto typu představují kraj jako zajímavou oblast plnou gastronomických zážitků,“ doplnil náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michael Fischer.

Pro návštěvníky budou připraveny také tištěné materiály o regionu a drobné propagační předměty. Účast kraje na akci zabezpečuje sdružení OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj při Evropské unii.

 

Štěpán Krajča

OK4EU

V Bruselu se mohou těšit na regionální produkty z Olomouckého kraje
V Bruselu se mohou těšit na regionální produkty z Olomouckého kraje
Soubor typu pdfV Bruselu se mohou těšit na regionální produkty z Olomouckého kraje(201 kB)stáhnout


Poslední změna 16. 06. 2016 13:35:09