Týden Vincenze Priessnitze slibuje nabitý program

23. 09. 2014

Jako každý rok proběhne i letos na podzim v Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku Týden Vincenze Priessnitze. Během celotýdenní slavnosti si může veřejnost připomenout osobnost zdejšího rodáka, která změnila nejen budoucnost podhorského města, ale také vývoj světového lázeňství. Letošní ročník proběhne v týdnu od 29. září do 5. října a nabídne všem pestrý program.

V rámci oslav si budou moci návštěvníci poslechnout různé tematické přednášky a na každý den je připraven také společenský program. Chybět nebudou hudební a divadelní představení, talkshow Na kus řeči a slavnostní otevření trasy Gräfenberg Walking. Pro děti je připraveno psí spřežení, výtvarné dílny a oblíbená Pohádková babička.

„Současně s Týdnem Vincenze Priessnitze však v Priessnitzových lázních proběhnou ještě dvě významné akce,“ zdůrazňuje obchodní ředitel lázní Tomáš Rak. „První z nich je odborná konference o významu lázeňské péče. Při této příležitosti bude pokřtěna do dnešních dnů zapomenutá kniha Priessnitzova současníka a přítele v překladu bývalého primáře lázní MUDr. Aloise Kubíka. Druhou je vernisáž výstavy Gräfenberk v běhu staletí popisující architektonický vývoj lázní, která je součástí celorepublikového projektu Rok lázeňské architektury. Třešničkou vernisáže bude křest ojedinělé publikace Slavné lázně Čech, Moravy a Slezska,“ uzavírá Rak.

Podrobný program a další informace najdete zde.

uvodni-foto.jpg
Soubor typu .pdfProgram(348,4 kB)stáhnout


Poslední změna 24. 09. 2014 07:21:28