Týden vědy a techniky Akademie věd ČR

Datum31. 10.-12. 11. 2016
Místo konáníhttp://www.tydenvedy.cz/program/
WWWwww.tydenvedy.cz/index.html
OrganizátorStředisko společných činností Akademie věd ČR

Týden vědy a techniky Akademie věd ČR je největší vědecký festival v České republice. Letošní, šestnáctý ročník se uskuteční od 1. do 13. listopadu 2016 a ponese se v duchu motta „Za hranice známého“. Připraveno je na 600 akcí po celé republice: přednášky, výstavy, dny otevřených dveří, dokumentární filmy, workshopy, vědecké kavárny a mnohé další aktivity napříč všemi vědeckými obory. Také v Olomouckém kraji je pro návštěvníky připraven bohatý program.

Známý popularizátor vědy Michael Londesborough z Ústavu anorganické chemie AV ČR si v Pevnosti poznání v Olomouci připraví energetický koktejl o tajemství hmoty. Návštěvníci se dozvědí, jak ve snaze odhalit toto tajemství byla objevena podstata chemických vazeb, jaderná energie a nutnost Higgsova bosonu. To vše během science show dne 15. listopadu. Program Pevnosti poznání nabízí i přednášky a 12. a 13. listopadu se můžete těšit na víkend plný robotů a technologií.

Součástí festivalu budou i zajímavé přednášky z oblasti forenzní balistiky, životního prostředí a sociologie. Ty na návštěvníky čekají ve Vědecké knihovně v Olomouci. Vědecká knihovna v Olomouci také návštěvníkům poprvé otevře dveře digitalizační jednotky. Prohlídka návštěvníky seznámí s moderní digitalizační technikou, jako jsou knižní skenery a automatický skenovací robot.

Na bohatý program se můžete těšit i v prostějovské hvězdárně, která při příležitosti festivalu připravila pro zájemce Den otevřených dveří, přednášky, pozorování Slunce a hvězdné oblohy i bohatý program pro děti.

Vstup na celý festival je zdarma, na některé akce, zejména na přednášky, vědecké kavárny a filmy je potřeba rezervace. Ta je možná přes webové stránky www.tydenvedy.cz, kde jsou také uvedeny kompletní informace o celém programu festivalu.

VÍCE INFORMACÍ: ZDE nebo na FACEBOOKU

Týden vědy a techniky Akademie věd ČR
Týden vědy a techniky Akademie věd ČR
Týden vědy a techniky Akademie věd ČR
Týden vědy a techniky Akademie věd ČR
Týden vědy a techniky Akademie věd ČR


Poslední změna 01. 11. 2016 12:45:10