Třetí nejlepší mezi kraji

09. 10. 2017

Krajský úřad Olomouckého kraje zabodoval v soutěži Úřad roku „Půl na půl.“ Speciálně složená komise hodnotila nejen to, zda úřad dbá na rovnoprávný přístup k ženám a mužům, ale v hledáčku poroty se ocitla například i podpora rodin. A právě v této oblasti má olomoucká správa velmi dobré výsledky.

V konkurenci ostatních krajů získalo hejtmanství třetí příčku. Lepší ocenění už dostal pouze kraj Jihomoravský a Vysočina.

„Zaměřili jsme se především na naši podporu prorodinným aktivitám, protože s ní máme velké zkušenosti. Genderově vyvážený přístup veřejné správy s tím úzce souvisí,“  uvedla Monika Bártová z oddělení řízení lidských zdrojů krajského úřadu.

Porota ocenila například zprovoznění nového informační portálu RodinajeOK.cz, krajskou mateřskou školu nebo dětský koutek přímo v budově úřadu.

„Rovnoprávný přístup k ženám, mužům, ale například i zdravotně postiženým je základem každé kulturní společnosti. Jsem moc rád, že v tomto směru můžeme jít příkladem,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Třetí nejlepší mezi kraji
Třetí nejlepší mezi kraji


Poslední změna 09. 10. 2017 10:58:18