Studenti olomoucké strojárny ovládli soutěž v CAD modelování

27. 04. 2021

Deset finalistů z celé České republiky, jedna komunikační platforma a rovné dvě hodiny času na zpracování zadaného modelu – takové byly podmínky letošního ročníku soutěže v CAD modelování, při kterém jde o přenesení reálných předmětů do digitální podoby. S úkolem se nejlépe popasovali studenti Střední průmyslové školy strojnické v Olomouci. 

„Skvělý výkon předvedl Vít Budina, který v hodnocených parametrech získal maximální počet bodů a stal se absolutním vítězem. Zabodovali ale i další naši studenti - druhé místo obsadil Vít Polišenský a třetí místo patřilo Tomáši Vackovi. Martin Dvořák obsadil desáté místo,“ řekl Karel Neumann, ředitel olomoucké strojárny.

Organizátoři soutěže se inspirovali spinnerem - oblíbenou hračkou nedávné doby. A to proto, že úkoly zadávané studentům by měly být z praxe a běžně použitelné. Dalším důvodem je, že aktuální technologie 3D tisku umožňují si podobné zpracované modely snadno vytisknout.

„Výsledek soutěže ukazuje, že i v době distanční výuky máme výborné studenty. Navíc dokládá vysokou úroveň vzdělávání na olomoucké strojnické průmyslovce a to, že kluci prostě umí a v praxi se určitě neztratí,“ uvedl radní Olomouckého kraje pro oblast školství Aleš Jakubec.

Více o soutěži najdou zájemci na http://3eprahaedu.cz/soutez-cad-2021/.

Studenti olomoucké strojárny ovládli soutěž v CAD modelování     Ilustrační foto


Poslední změna 27. 04. 2021 12:55:45