Stavební sezóna ještě nekončí. Radní odsouhlasili další důležité zakázky

25. 10. 2018

Uzavření smluv na realizaci hned sedmi veřejných zakázek schválili radní Olomouckého kraje. Hodnota prací činí několik desítek miliónů korun. Firmy se tak mohou pustit do oprav škol nebo muzea a vylepší například i zastaralé hřiště.

„Rekonstrukce sportovního areálu gymnázia v Jeseníku přijde na více než sedm miliónů korun. Sportoviště dostane nový běžecký ovál, lezeckou stěnu, zázemí pro míčové hry a doskočiště,“ popsal jeden ze schválených projektů hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Zelenou dostala také realizace stěhování knihovního fondu depozitáře Vědecké knihovny v Olomouci, rekonstrukce domku Petra Bezruče v Kostelci na Hané a oprava střední školy v Zemědělské ulici v Šumperku. „Tato akce bude spočívat v kompletní výměně střechy, zateplení fasády i podlahy tělocvičny,“ dodal první náměstek hejtmana Olomouckého kraje Jiří Zemánek.

Další modernizace čeká na Základní uměleckou školu Iši Krejčího v Olomouci. A nový průtah obcí za čtyřiačtyřicet miliónů korun potěší obyvatele Radslavic.

Všechny uvedené projekty dokončí firmy ještě letos nebo v průběhu příštího roku.

Stavební sezóna ještě nekončí. Radní odsouhlasili další důležité zakázky


Poslední změna 25. 10. 2018 14:00:10