Společnost Ernst&Young hledá Podnikatele roku 2013 Olomouckého kraje

06. 11. 2013

Pod záštitou hejtmana Jiřího Rozbořila probíhá další ročník soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje. Nominace do soutěže budou přijímány do 30. listopadu letošního roku. Jméno držitele titulu "EY Podnikatel roku 2013 Olomouckého kraje" oznámí organizátoři v únoru 2014.

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2013 České republiky budou vyhlášeny 4. března 2014. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále v červnu 2014 v Monte Carlu.

„Hledáme výjimečné a inspirující podnikatele, jejichž úspěch je výsledkem jejich poctivé práce. Ty, kteří se nebojí do podnikání vložit svou čest a své jméno, svá rozhodnutí dobře promýšlí, neutíkají, když se objeví problém, protože cítí odpovědnost za desítky nebo stovky lidí, které zaměstnávají. Věřím, že je jich mnoho, a doufám, že se s nimi i letos potkáme, “ zve k účasti v soutěži Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a ve střední a jihovýchodní Evropě.

„Olomoucký kraj soutěž Podnikatel roku dlouhodobě podporuje. Akce dává vyniknout dynamickým firmám, které zaměstnávají občany našeho kraje a jsou pozitivním příkladem pro ostatní. Právě úspěšná podnikatelská sféra společně s dostatkem kvalifikovaných pracovníků a odpovídající infrastrukturou patří k předpokladům rozvoje našeho kraje. Věřím, že letošní ročník soutěže nás znovu příjemně překvapí a vítěz bude inspirací pro své kolegy,“ uvedl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

„Jsou věci na světě, které nejsou měřitelné penězi. Mezi ně patří i ocenění Podnikatele roku, které jsem za rok 2012 získal v Olomouckém kraji. Po dvaceti letech v podnikatelském prostředí je to neuvěřitelné pohlazení po duši a ocenění všech spolupracovníků společnosti. Je to neopakovatelný pocit, který každému, kdo něco v podnikáni dokázal, ze srdce přeji,“ říká Josef Žáček, ředitel společnosti Česko-slezská výrobní a loňský krajský vítěz Podnikatel roku 2012 Olomouckého kraje.

Do soutěže EY Podnikatel roku může být nominován podnikatel – fyzická osoba, vlastník nebo spoluvlastník obchodní společnosti, který má rozhodující vliv na její řízení a který aktivně působí v jejím vedení. Daná společnost musí existovat nejméně dva roky a mít alespoň 10 zaměstnanců.

Nominační formulář je přístupný na stránkách soutěže www.podnikatelroku.cz. Nominovat nebo poslat tip na podnikatele do soutěže může kdokoliv, tedy třeba také jeho kolega, zákazník, zaměstnanec nebo příbuzný.

Porota složená především z vítězů předcházejících ročníků se řídí mezinárodně platnými pravidly. Mezi hlavní kriteria hodnocení patří strategická orientace, globální dosah a samozřejmě finanční výsledky podniku, které jsou jasným ukazatelem zdraví a růstu firmy. Proces hodnocení je komplexní a zohledňuje kromě ekonomických dat také osobnost soutěžícího a jeho podnikatelský příběh. Porotci se také zaměří na podnikatelského ducha nominovaného, jeho čestnost a poctivost či mimo podnikatelské aktivity ve společnosti nebo regionu.

Soutěž je rovněž příležitostí pro podnikatelské talenty, které soutěží v kategorii Začínající podnikatel roku. Pro tuto kategorii se nevztahuje podmínka deseti zaměstnanců. Další kategorií je Technologický podnikatel roku, který je určen pro inovátory v oblasti technologií.

Soutěž spoluorganizuje deník MF DNES a iDNES.cz. Partnery soutěže jsou společnosti Accredio a Raiffeisenbank. Soutěž podporují agentura CzechInvest, sdružení TUESDAY Business Network, g82, US Business School Praha a Schwabova nadace pro sociální podnikání. Mediálními partnery jsou magazín Forbes, týdeník Euro a Český rozhlas Radiožurnál.


Poslední změna 06. 11. 2013 16:02:42