Soutěž studentských kapel odstartovala novou tradici

V sobotu 19. 9. se v Domě dětí a mládeže v Olomouci konal první ročník Soutěže studentských kapel. Akci organizovalo Zastupitelstvo mládeže Olomouckého kraje, kdy se manažersky za projekt postavil bývalý student Gymnázia Jana Blahoslava a Střední pedagogické školy v Přerově Marek Pleva.

V soutěži se předvedly celkem čtyři studentské kapely hrající vlastní hudební tvorbu. „Jsem velice rád, že se s finančním přispěním Olomouckého kraje podařilo akci zorganizovat i v dnešní složité době. Podobný hudební formát zde citelně chyběl. Bylo poměrně obtížné vše zajistit a projekt jsem dlouho připravoval,“ podělil se o dojmy Pleva.

Patnáctiminutový hudební výkon každého tělesa detailně zhodnotila tříčlenná porota ve složení Stanislav Smoček (absolvent JAMU a soukromý učitel hudby), Vašek Vidlička (hudebník a specialista na design pódií) a Kristýna Hrozová (hejtmanka ZMOKu a hráčka na bicí). Posuzována byla vizuální stránka, nápaditost písní, komunikace s publikem a celkové pojetí show, kterou kapela vytvořila.

„Mohu s potěšením konstatovat, že členové Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje mile překvapili a zorganizovali atraktivní hudební akci. Svědčí to o tom, že jejich působení v rámci našeho kraje není pouze formální a jsou za nimi vidět konkrétní výsledky práce. Chci věřit, že v dosavadním úsilí budou pokračovat a že se z prvního ročníku této akce může postupně stát tradice,“ pochválil akci náměstek hejtmana Ladislav Hynek.

Soutěž otevřela ostravská hudební skupina Kámo, jejíž energie a rozmanitost efektů porotu oslovila. Následující kapela ze Šternberku Výsledek předvedla ve své tvorbě efektní střídání elektrické a akustické kytary. Třetí účastník soutěže, přerovská hudební skupina The Inversion, se představil se dvěma zpěváky a repertoárem, ve kterém se objevil jak hard rock, tak funk. Jako poslední v řadě zahráli Wolf’s Sorrow pocházející z Přerova. I přes svou krátkou existenci skupina zaujala porotu skvělou sehraností, nápaditostí písní i komunikací s publikem.

Prvního místa se nakonec dočkala kapela Wolf’s Sorrow, druhé místo si zasloužil Výsledek. Obě tělesa tak získala možnost zahrát si v olomouckém S-klubu, vítěz navíc obdržel hudební příslušenství od hudebnin Music Centrum z Přerova.

foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga
foto: Martin Tomiga


Poslední změna 25. 09. 2020 09:01:59